Bjelice vs Mirotić – Pogledajte „banane“ u NBA stilu (VIDEO)

 
  • 0

Dve efektne blokade na meču španske ACB lige Kaha Laboral – Real

Banana u košarci nema rasističku konotaciju već je kraljica odbrane. Na meču španske ACB lige između Kahe Laboral i Reala u Vitoriji, koji je domaćinu pripao sa 67:66, viđene su dve efektne blokade u NBA stilu.

U obe situacije glavni akter bio je krilo „kraljevskog kluba“ Nikola Mirotić, rođeni Podgoričanin, a u po jednoj bivši igrači Crvene zvezde, prezimenjaci Nemanja i Milko Bjelica, članovi tima koji trenira Duško Ivanović.

Prvo je Nemanja Bjelica, srpski reprezentativac, osujetio Mirotićev pokušaj da zakuca, ali je mladi Crnogorac kasnije uzvratio istom merom, pošto je izblokirao Milka Bjelicu, Beograđanina koji igra za crnogorsku reprezentaciju.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Serhio Ljulj (Real) sa 16 poena, a za Kahu Laboral najviše je postigao Argentinac Andres Nočoni (12), koji se nedavno vratio u nekadašnju Taukeramiku iz NBA lige. Nemanja Bjelica je dao 10 poena (2-5 za tri), a Milko osam (0-1). Novica Veličković je za Real postigao pet poena (1-4).

Na utakmici je postavljen rekord španskog prvenstva u broju gledalaca – 15.504. Prethodni je bio u sezoni 2006/07. kada je meč Bilbaoa i Taukeramike pratilo 15.414 ljudi.

Posle 28. kola vodi Barselona sa skorom 23-5. Slede Real sa 21-7 i Kaha Laboral sa 20-8. Do plej-ofa ima još šest kola.

(Telegraf.rs / Foto: acb.com)

 

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA