Ovi Srbi su osvojili evropsko zlato!

 
  • 5

Na takmičenju u Belgiji je učestvovalo više od 350 takmičara u više kategorija i stilova

Streličarski tim Srbije osvojio je zlatnu medalju u disciplini Popinjay na devetom Evropskom prvenstvu održanom proteklog vikenda u Belgiji.

Za Srbiju su nastupali Miroslav Vajda, Petar Ilić, Marko Princip, Miloš Vuković, Nikola Kovačević, Predrag Stojšić i Nemanja Živković, a iza sebe su ostavili selekcije Belgije, Holandije, Slovenije i Francuske.

Na takmičenju je učestvovalo više od 350 takmičara u više kategorija i stilova.

- Posebno sam ponosan što je prvi put u istoriji pehar za osvojeno prvo mesto izašao iz Belgije, koja Popinjay smatra svojim nacionalnim sportom. Pehar je sada kod nas "na čuvanju" naredne četiri godine i nadam se da ćemo uspeti da ga zadržimo u našim rukama i posle sledećeg prvenstva. Takođe se nadamo da ćemo u narednom periodu popularizovati ovaj sport i disciplinu u Srbiji i nastaviti pobednički niz - rekao je predsednik srpskog ogranka Popinjay federacije, Petar Ilić.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos u neverici kad su Delije podigle koreografiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nista licno

    28. maj 2015 | 23:39

    Bravo! Svaka cast!

  • Enzo

    29. maj 2015 | 01:25

    Svaka čast. To su ti marginalci o kojima niko nista ne pise,a srčano se bore za svoju zemlju,svoju zastavu i narod. Ovo su ljudi koji zaslužuju svu pažnju države i naroda. Čestitamo.

  • Dule

    1. jun 2015 | 01:38

    U vreme kada je za Srbiju od posebnog značaja predstavljanje u pozitivnom svetlu, ovo je sigurno jedan od doprinosa koji su svojom vedrinom i entuzijazmom upriličili naši streličari. Ovaj segment streličarstva nije najpopularniji u svetu ali je svakako vrlo značajan za Belgijance, koji su ujedno i domaćini sedišta evropskih i svetskih institucija u značajnim sferama života.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA