HEROJ - Golman HSV činio čuda sa polomljenim prstom

 
  • 0

Jarosalv Drobni, čuvar mreže bundesligaša iz Hamburga na sopstveni rizik izašao na teren i spasio klub poraza

Ne ide ove sezone fudbalerima HSV-a u Bundes ligi, često su na meti kritika, ali postoji jedan čovek u timu kojem nema šta da se zameri. Golman Jaroslav Drbni je postao heroj navijača, ali i saigrača, posle meča sa Bajerom iz Leverkuzena u nedelju.

Iskusni čuvar mreže je "kupio" sve simpatizere kluba iz Hamburga odlukom da brani na meču sa "farmaceutima" uprkos polomljenom prsti i savetu lekara da ne bi trebalo da izlazi na teren. On je u utorak na treningu doživeo tešku povredu prsta i gotovo svi su smatrali da nema šanse da se pojavi na terenu u meču sa Bajerom. Ali, Drobni je na sopstvenu odgovornost banadažirao povređeni prst i stao na gol.

I ne samo da je doneo hrabru odluku, već je na golu činio čuda i sjajnim interevencijama u nekoliko navrata spasio svoj tim gotovo sigurnog poraza.

- Drobni je mašina! Apsolutno nije želeo da propusti meč. Neki mlađi golmani bi na njegovom mestu rekli da je rizik preveliki i odustali bi. Ali, on je iskusan fudbaler koji zna šta sve njegovo telo može da izdrži - rekao je direktor HSV-a, Frank Arnesen.

- Neverovatno kako je branio - izustio je Mladen Petrić, napadač HSV-a posle meča.

Video: Željko Obradović izuzetno oprezan pred Bajern, pozvao navijače na gostoprimstvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA