KSS zove na dogovor: Evroliga, ABA i klubovi za stolom u Beogradu!

 
  • 0

Regionalna liga bi trebalo da bude liga u vlasništvu klubova koja bi omogućila prohodnost u evropska takmičenja. Istovremeno, ona bi trebalo da bude garant kvaliteta klubova sa ovih prostora, te da, osim pokrića troškova klubova, obezbeđuje sredstva i za razvoj košarke u ekonomski otežanim uslovima u kojima klubovi danas egzistiraju, poručuju iz KSS-a

Košarkaški svez Srbije oglasio se povodom i dalje nerešene situacije na realciji ABA liga, klubovi, Evroliga.

Čelni ljudi našeg saveza pozvali su relevantne faktore u tom trouglu da prisustvuju sastanku koji bi bio održan u Beogradu i gde bi se postigao dogovor koji bi bio u interesu svih strana.

Partizan ne želi da direktor ABA lige bude iz Zvezde!

- Na sastanku predstavnika Košarkaškog saveza Srbije, Košarkaške lige Srbije i klubova učesnika ABA lige dogovoreno je da KSS uputi zvaničan poziv rukovodstvima ABA lige i Evrolige za zajednički sastanak koji bi se održao u Beogradu - navodi se u saopštenju KSS.

- Taj sastanak bi bio održan po ugledu na istovetan od 9. juna 2009.godine, čiji zaključci potpisani od strane KSS-a, Evrolige, ABA lige i klubova, do sada nisu sprovedeni u praksi. Verujemo da bi na sastanku održanom u takvom sastavu bile rešene sve nedoumice koje su se pojavile na osnovu predloga organizacije Regionalne lige, koji su dali kako FIBA tako i ABA liga.

Trenutni kamen spoticanja na realciji ABA-klubovi je u vezi sa udelom u vlasništvu lige, i to bi trebalo da bude glavna tema sastanka.

- Regionalna liga bi trebalo da bude liga u vlasništvu klubova koja bi omogućila prohodnost u evropska takmičenja. Istovremeno, ona bi trebalo da bude garant kvaliteta klubova sa ovih prostora, te da, osim pokrića troškova klubova, obezbeđuje sredstva i za razvoj košarke u ekonomski otežanim uslovima u kojima klubovi danas egzistiraju.Očekujemo da ćemo u najskorije vreme pronaći zajedničko rešenje koje bi bilo u interesu naših klubova i ujedno prihvatljivo za sve strane.

(Telegraf.rs)

Video: "Volela bih da unapredim mentalnu stabilnost": Biser srpskog tenisa dočekan posle velikog zlata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA