Da li je on rešenje za Zvezdu? Za 21 godinu osvojio 12 trofeja, dve godine bez posla!

 
  • 10

Norvežanin je na vrhuncu karijere vodio Olimpijakos do duple krune i kroz Ligu šampiona

Uprava Zvezde dala se u potragu za trenerom od koga očekuje da svojim autoritetom, znanjem i iskustvom, podigne nivo igre da crveno-beli vrate titulu u vitrine. I, po mogućstvu, što je bitna stavka u ovom trenutku - da ne košta mnogo.

Dok traje nedoumica u veti sa dolaskom Milorada Kosanovića, oko čijeg povratka na klupu ne vlada jedinstvo u klubu sa Marakane, u javnost je procurila informacija o novom potencijalnom kandidatu za poziciju šefa stručnog štaba viceprvaka Srbije.

Osvanula šokantna poruka na zidu Marakane! (FOTO)

U pitanju je Norvežanin Trond Johan Solid (56), trofejni stručnjak, koji je u 21 godina dugoj trenerskoj karijeri, radio u 11 klubova i za to vreme osvojio 12 trofeja!

Ali je i bez posla od 2013. godine, posla odlaska iz turskog Elazigspora.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Solid je karijeru počeo u Bodo Glimtu, gde se zadržao četiri sezone, potom je preuzeo najtrofejniji norveški klub Rozenborg, koga je vodio do titule, a prvi angažman van matične zemlje bio mu je u Belgiji, najpre u Genku, a potom u Brižu, sa kojim je osvojio sve što se moglo osvojiti u domaćim okvirima: dve titule, dva kupa i dva superkupa.

Vrhunac karijere bio mu je vođenje Olimpijakosa, sa kojim je osvojio duplu krunu i igrao Ligu šampiona, međutim posle godinu i po dana dobio je otkaz u Pireju. Posle toga radio je u Gentu, Herenvenu, Al Ahliju, Lirsu, i ponovo u Gentu, a poslednji angažman imao je u turskom Elazigsporu.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    21. maj 2015 | 16:46

    Spremte novce za plate! Ako može bez--DOĐEMO--

  • gaga

    21. maj 2015 | 16:09

    ovo su igraci zone, a vi im dovedite trenera kog hocete.precenjeni su u svemu, a o novcima koje primaju bolje i da se ne govori.

  • Žinjak

    21. maj 2015 | 19:24

    SVE JE TO SUPER,ALI KOGA ĆE ON DA TRENIRA,KADA IGRAČI NE ZNAJU DA IDU !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA