Hjuston u finalu Zapada posle 18 godina!

 
  • 0

Džejms Harden najefikasniji, Trevor Ariza pogodio šest trojki za siguran trijumf Teksašana u odlučujućem meču serije

Košarkaši Hjustona plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA lige, pošto su u sedmom, odlučujućem duelu serije, pred svojima navijačima, savladali Los Anđeles Kliperse rezultatom 113:100.

Rival Teksašana u finalnoj seriji Zapada biće najbolji tim regularnog dela lige Golden Stejt, dok će se na istoku za veliko finale boriti Klivlend i Atlanta.

Hjuston je protiv Klipersa priredio jedan od najvećih preokreta u seriji u ovoj fazi ikada, pošto je posle četiri meča gubio 3:1, a onda je vezao tri pobede i plasirao se u prvo finale konferencije još od 1997. godine!

NEOPISIV PREOKRET HJUSTONA! Rakete ispalile neverovatnu seriju i ugasile Kliperse! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Najbolji u pobedničkoj ekipi, koja je kontrolisala rezultat sve vreme, još od rane faze utakmice, bio je Džejms Harden, koji je zatrpao koš Klipersa sa 31 poenom, a uz to je podelio i 8 asistencija. Raspoloženi su bili i ostali. Pre svih "snajperista" Trevor Ariza, čijih su 6 trojki iz 12 pokušaja do ludila dovodile goste. Ariza je meč završio sa 22 poena.

Dvajt Hauard je zabeležio je 16 poena, upisao je i 15 skokova, dok je Džoš Smit dodao 15 poena.

Klipersima je nedostajao bolji učinak još nekog, izuzev standardno najboljeg trija: Pol, Grifin, Džordan. Prvi plej ekipe je meč završio sa 26 poena i 10 asistencija, Grifin sa 27 poena i 11 skokova, a Džordan se zaustavio na 16 poena i 17 uhvaćenih lopti.

(Telegraf.rs)

Video: Partizan ekspresno do drugog gola za izjednačenje protiv Novog Pazara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA