"Cigani" su leteli u nebo: Ispovest navijača iz Hrvatske koji tvrde da su premlatili Delije! (VIDEO)

Izjave iz hrvatskih novina devesetih govore da na terenu nisu bili samo Zagrepčani i Beograđani

  • 53

Rijeka je daleko od velike fudbalske četvorke stare Jugoslavije, a njenii navijači, "Armada" tek su bili daleko iza Grobara, Delija, BBB i Torcide. Manijaci i Horde zla iz Sarajeva su takođe bili ozbiljnija ekipa.

Ipak, te 1990. godine, 13. maja bila je navijačka grupa iz Rijeke na meču koji je počeo da menja istoriju SFRJ.

ZA DRAŽU I VOJVODU VUKA: Pogledajte izjave vođe Delija na Maksimiru pred početak rata! (VIDEO)

KRVAVA NEDELJA: Pre 25 godina dogodio se Maksimir, najbrutalnija tuča BBB i Delija i policije! (VIDEO)

Prema isečcima iz novina tog vremena, članovi Armade, njih oko tridesetak bili su na stadionu u pomoći Bed blu bojsima u sukobu sa navijačima Crvene zvezde.

Prema nekim reakcijama, navodno su među prvima uleteli na teren. Smestili su se na istočnu tribinu, kako bi prema rečima pojedinaca bili što bliže beogradskim navijačima.

Foto: Profimedia Navijači Rijeke na meču Lige Evrope  Foto: Profimedia

Imate pravo da ne verujete u ove izjave...

- U jednom trenutku oni su (Delije prim. aut) načisto poludeli i počeli da lome sve živo.

- Onda su provalili ogradu i krenuli ka nevinim gledaocima. Što nisu prema nama? Tu se vidi kakvi su šu*ci i kako ih murija štiti, jer nije intervenisala protiv njih, dok je na nas pucala pravim mecima i suzavcem - deluje neverovatno ispovest jednog navijača Rijeke.

Prema ovim izjavama, onda su BBB i Armada "odlepili", ne verujući šta se dešava na hrvatskim stadionima (?!).

- Kad smo videli da policije bije Bobana, poskidali smo im sve transparente. Ja sam skinuo Delije Beograd, a još jedan iz Armade Delije Kać.

Priča ima buran finiš. Policija sprečava navodno Armadu da dođe do Delije, već su ovi "morali" da ih gađaju bakljama.

- Onda je murija bacila suzavac na nas i tukla nas bezosećajno, za razliku od njih. Kasnije smo pokušali da ih nađemo u gradu, ali ih je policija čuvala kao oči u glavi. Šta ćeš, tako je uvek s njima. Najpre se*u, a kad je gusto, kriju se iza policije - završio je svoju priču navijač kluba iz Rijeke koja se i dan danas iznosa pominje na navijačkim forumima kada primakne 13. maj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raton

    13. maj 2015 | 15:18

    Da nisam bio na ovoj utakmici možda bi i poverovao u ove gluposti. Čudi me da su zaboravili i Maksimirsku šumu par sati pre utakmice. hahahahhaha jedino vam laž preostaje !!!!!

  • bojan

    13. maj 2015 | 14:34

    kakva laž.... bio sam na toj utakmici i ako navijam za Partizan, kao i na onoj 19.03.89....treba ti klošari da se se sećaju vrlo dobro tih vremena, peglali smo ih gde smo stigli i u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Vinkovcima... ma ovaj što piše je neki klinac koji se tada nije ni rodio... čobanin, budala...

  • Gazimestan

    13. maj 2015 | 14:28

    I kad si se probudio,noge u lavoru...ja ne znam da li ti pricas o Maksimiru ili si bio na nekoj drugoj tekmi?!?Delije su vam napravile haos u sred Zagreba,vas toliko se nikad nije usudilo da dodje u Beograd,jedino je Torcida dolazila u velikom broju I NIKO VISE!vi ostali,smešno bre!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA