Frajdej stigao Škuletića i poslao Kragujevčane u drugu ligu!

 
  • 1

Vojvodina slavila na gostovanju Donjem Sremu i pretekla Novi Pazar na 4. mestu koje vodi u Evropi *Radnički iz Kragujevca posle poraza od Mladosti više nema ni matematičke šanse za opstanak

Završene su četiri utakmice 27. kola Jelen superlige. Najuzbudljiviji meč viđen je u Kragujevcu, gde je je postignuto čak šet golova, dok je na ostala tri meča zajedno postignuto četiri. Vojvodina je pobedom nad Donjim Sremom od 2:1 pretekla Novi Pazar na 4. mestu koje vodi u Evropu naredne sezone.

Mladost iz Lučana i defininitivno je presudila Radničkom iz Kragujevca i poslala ga u niži rang takmičenja naredne sezone. Iako je bilo gotovo izvesno da ekipa sa Čika Dače napušta elitni rang srpskog fudbala, posle meča protiv Lučana izgubili su i minimalne matematičke šanse.

Prvi gol na meču u Kragujevcu postigao je Partik Frajdej u 20. minutu sa bele tačke. U 27. minutu Vidović je dobio drugi žuti karton pa su domaćini do kraja utakmice igrali sa igračem manje u polju. Ipak, izjednačili su u 33. minutu sa bele tačke pogotkom Kovačevića.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Mladost je u drugom poluvremenu iskoristila brojčanu prednost i golovima Jovanovića u 67, i Živadinovića u 85. minutu rešila meč. Kragujevčani su do kraja uspeli samo da smanje prednost u nadoknadi meča golom Jovića.

Partik Frajdej se novim golom izjednačio sa Škuletićem, koji je do sada bio prvi strelac lige sa 14 pogodaka.

U vojvođanskom derbiju Vojvodina je slavila na gostovanju Donjem Sremu sa 2:1. Lale su oba pogotka postigle u prvom poluvremenu preko Asanija u 5, i Ivanića u 32. minutu. Domaća ekipa je u drugom poluvremenu samo uspela da smanji prednost preko Lakićevića u 51. minutu.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ovom pobedom Vojvodina je odmakla Novom Pazaru na tri boda i osamostalila se 4. mestu, koje naredne sezone vodi u Evropu.

Voždovac je na svom terenu pobedio Napredak golom Pavlovića u 27, čime je došao do veoma važnih bodova i udaljio se od opasne zone i mesta koje vodi u niži rang.

SUPERLIGA, 27. kolo

Subota

Donji Srem – Vojvodina 1:2

(Lakićević 51 - Asani 5, Ivanić 32)

OFK Beograd – Radnički Niš 0:0

Radnički Kragujevac – Mladost Lučani 2:3

(Kovačević 33, Jović 90+5 - Frajdej 20 pen, Jovanović 67, Živadinović 85)

Voždovac – Napredak 1:0

(Pavlović 27)

Borac Čačak – Novi Pazar 19.00

Partizan – Spartak 19.00

Nedelja

Rad – Jagodina 17.00

Čukarički – Crvena zvezda 19.00

Tabela: Partizan 63 boda, Crvena zvezda 58, Čukarički 51, Vojvodina 43 Novi Pazar 40, OFK Beograd 39, Rad 37,  Mladost Lučani 34 Radnički Niš 33, Jagodina 31, Voždovac 30, Borac Čačak 29, Napredak 28, , Donji Srem 26, Spartak 25, Radnički Kragujevac 15.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA