Da li će Partizan igrati Evrokup dogodine? Evroliga kaže - teško!

 
  • 66

Finasijski fer-plej od 2015/2016 važi i sa drugo najjače takmičenje u Evropi. Koja košarkaška anti-zemlja dobija predstavnika u najjačem evropskom takmičenju? Ispratite novosti iz Evrolige

Svega par dana nakon što je FIBA poslala svoj predlog novog takmičenja koje pretenduje da zameni ULEB-ovo, Evroliga je zvanično saopštila da propisana pravila finansijskog fer pleja (FFP) primenjuje od sezone 2015-2016.

Sva pravila o FFP nalaze se ovde: Evroliga objavila svoje uslove: Da li će Zvezda i Partizan moći da je igraju narednih sezona?

Suština je da klubovi ne smeju da imaju neizmerene obaveze prema državi, kao ni prema bivšim igračima i trenerima.

Partizan je u tom slučaju, u ozbiljnom problemu.

Umesto 12, klubovima će biti dodeljeno 11 A licenci, što znači da će na raspolaganju biti tri licence po nacionalnoj ligi.

Što se tiče B licenci, njih će ukupno biti osam, koje će biti prosleđene klubovima iz ABA lige (dva kluba), Francuske, Nemačke, Italije, Poljske, Rusije i Španije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Tu su i četiri privremene, jednogodišnje B licence, koje se vode kao vajld karte, i biće upućene ka klubovima iz Francuske, Nemačke, Turske i Velike Britanije.

Kada je Evrokup u pitanju, ostaje isti format takmičenja od 36 klubova: tri iz Jadranske lige, Francuske, Nemačke, Italije, Francuske i Španije, dva  iz Turske, Litvanije i Izraela, i po jedan klub iz Belgije, Češke, Finske, Grčke, Letonije, Poljske, Ukrajine i Velike Britanije. Ostala četiri učesnika će dobiti vajld karte.

Evroliga je podsetila da će pravila FFP biti na snazi od naredne sezone, i naglasila da klubovi moraju da ispune minimum standarda (o kojima je Telegraf opšrino pisao još u oktobru prošle godine), dok zajednička računovodstvena regulativa takođe stupa na snagu od naredne sezone i u Evrokupu, kako bi se ista finansijska pravila primenila u budućnosti.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U Evroligi menjaju sudijsku komisiju novom Tehničkom komisijom, kojom će predsedavati Kostas Rigas.

Na kraju, saopšteno je da će se formirati Radna grupa koja će se baviti poboljšanjem mera bezbednosti i protokolom pre i tokom utakmica. Grupa će u naredna dva meseca napraviti predloge za prevenciju incidenata koji narušavaju imidž takmičenja.

Najavljeno je i da će klubovi dobiti veće bonuse za pobede, dok će šampionu biti dodeljeno čak milion dolara.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ноле

    7. maj 2015 | 16:48

    Да их елиминишу из европе на 99 година Вујошевић и Даниловић неће приказати финансијски извештај.Јер би се видело колико је 'велика' њихова љубав.

  • ZVEZDA INSTITUCIJA !!!

    7. maj 2015 | 15:34

    Pioniri kk Crvena Zvezda sampioni Evrope, juniori kk Crvena Zvezda sampioni Evrope, seniorke kk Crvena Zvezda sampioni Evrope, seniori kk Crvena Zvezda osvajaci Evropskog kupa pobednika kupova... Kadeti kk Crvena Zvezda titula prvaka Srbije 2013/14 juniori kk Crvena Zvezda sampioni Evrope 2013/14 kadetkinje kk Crvena Zvezda titula prvaka Srbije 2013/14 juniorke kk Crvena Zvezda titula prvaka Srbije 2013/14 seniori kk Crvena Zvezda osvajaci kupa Radivoja Koraca 2013/14. Juniorke kk Crvena Zvezda titula prvaka Srbije 2014/15, Pioniri kk Crvena Zvezda titula prvaka Srbije 2014/15, kadeti kk Crvena Zvezda titula prvaka Srbije 2014/15, juniori kk Crvena Zvezda titula prvaka Srbije 2014/15, seniori kk Crvena Zvezda osvajaci kupa Radivoja Koraca 2014/15 i osvajaci titule prvaka aba lige 2014/15 uz plasman u evro ligu. Seniorski trofeji kosarka ukupno 64 za sd Crvena Zvezda, a za JSD partizan pred gasenjem samo 57. I ko je tu onda institucija ? Odgovor se sam namece. Crvena Zvezda.Totalna dominacija !!!

  • Peca

    7. maj 2015 | 14:53

    Pa60%da oce,a100% da nece...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA