PRVI POSLE ČEMBERLENA: Kari za duplo pobedio Lebrona u izboru za MVP!

 
  • 3

Košarkaš Voriorsa je tek drugi igrač u istoriji ove franšize koji je poneo laskavo priznanje najkorisnijeg igrača NBA lige posle legendarnog Vilta Čemberlena

Još jedno veliko priznanje za Stivena Karija! Baš kao što su stručnjaci i zaljubljenici u košarku govorili čitave sezone, sada je stigla i zvanična potvrda. Košarkaš Golden Stejta je proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige u ovoj sezoni.

REŠETANJE! Rekorder Kari je najbolji trojkaš Ol stara! (VIDEO)

SPLEŠ BRADERSI: Kari i Tompson ukupno pogodili više trojki nego Šarlot, Vašington, Sakramento... (FOTO)

Apsolutno je Kari briljirao na terenu i tokom ligaškog dela, ali i sada u plej-ofu vodi "Ratnike". Voriorsi su sa njim došli do najboljeg skora u ligi u regularnom delu sezone, a on je prosečno ubaciovao 23,8 poena po meču, imao 7,7 asistencija i 4,3 skoka po meču.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Interesantno je da je otek drugi igrač u istoriji franšize koji je uspeo da ponese laskavo priznanje MVP-ija koje je pre njega dobio još samo Vilt Čemberlen 1960. godine, dok su Voriorsi igrali u Filadelfiji.

On je daleko iza sebe ostavio konkurente u borbi za ovu nagradu dobivši 1.198 poena, uključujući i 100 od prvih 130 glasova, dok je drugi bio Džejms Harden sa 936 poena, a treći Lebron Džejms sa 552. U izboru za najkorisnijeg igrača su učestvovali navijači na zvaničnom sajtu lige i 129 novinara iz SAD i Kanade.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Evo još nekoliko statističkih podataka o Kariju koji je bio prosto nezaustavljiv ove sezone zajedno sa Klejom Tompsonom sa kojim čini tandem "Spleš bradersa". Njih dvojica su zajedno ubacili više trojki nego neki čitavi timovi kada se saberu svi njihovi igrači, a MVP je sam ubacio 286 šuteva za tri poena. Njegov procenat šuta iz igre bio je skoro 50%, a neverovatnih 44,3% realizacije šuta imao je iza linije 7,25 metara.

(Telegraf.rs)

Video: Partizan slavio u dramatičnoj završnici u Zadru: Domaćin promašio dva bacanja na 9 sekundi do kraja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA