Srbija neće moći uživo da gleda pravoslavca Mejvedera u napadu na 180 miliona dolara! (FOTO)

 
  • 16

Najveći i najskuplji boksersi događaj neće biti uživo prenošen u našoj zemlji, tako da će srpski ljubitelji boksa ostati uskraćeni da gledaju Filipinca i Amerikanca koji ima gard za koji se koristi izraz "ortodox" što je takođe i reč za pripadnike pravoslavne veroispovesti

Čitav svet sa nestrpljenjem iščekuje subotu 2. maj za kada je zakazana "Borba veka" između Flojda Mejvedera i Manija Pakjaa. Najveći sportski događaj ove godine i najskuplji bokserski spektakl održaće se u noći između petka i subote, tačnije počeće u subotu u 5 časova ujutru po centralno-evropskom vremenu, ali nažalost njega neće moći da posmatraju ljubitelji boksa u Srbiji.

Niko od ovdašnjih emitera nije uspeo da sklopi budžet i otkupi prava na direktan prenos sudara dvojice najdominantnijih boksera današnjice, tako da će svi ljubitelji "plemenite veštine" ostati uskraćeni za takvu vrstu uživanja koju donosi ovaj meč.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Doduše nije ni čudo, jer su zaista prava na prenos ovog događaja više nego papreno skupa i mere se od nekoliko miliona dolara do nekoliko desetina miliona u zavisnosti od dogovora sa promoterima ovog meča i promoterskim timovima dvojice boraca, a podatak da je na Filipinima TV kuća koja je otkupila prava morala da izdvoji 10 miliona dolara govori dovoljno o tome.

Dovoljno je reći da se očekuje da se očekuje profit od minimum 300 miliona zelenih novčanica, da su karte planule za minut i to po cenama od 1.500 do 10.000 dolara, dok kod tapkaroša se ulaznice mogu naći po ceni od preko 300.000 dolara. Dovoljno je reći da je Pakjao sam morao da plati oko 4 miliona dolara za oko 900 karata koliko je tražio za svoju porodicu i prijatelje.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Uz sve to dodajmo i da šampionski pojas koji će dobiti pobednik ovog duela vredi milion dolara i da je optočen smaragdima, a da šorc koji će nositi Filipinac košta 1,5 miliona "zelembaća".

Što se tiče zarade koju će ostvariti dvojica boksera u ovom meču, ono će biti podeljena 60-40 u korist Mejvedera, tako da se prema nekim prognozama očekuje da on inkasira oko 180 miliona dolara, dok će 120 pripasti Pakjau.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Inače, što se tiče ovoga da je Flojd Mejveder pravoslavac to je mala šala, jer je u pitanju stav koji on koristi u svojim borbama, a za koji se koristi izraz "orthodox" koji takođe služi i za označavanje pripadnika pravoslavne veroispovesti. To je uobičajen stav koji imaju desnoruki bokseri kada stanu u gard i izbace levu, slabiju stranu tela, napred.

Kada su u pitanju kvote na pobednika ove borbe kao veliki favorit se kotira američki bokser na čiji trijumf je kvota uglavnom oko 1,50, dok je na Pakjaa većinom preko 2,5.

(Telegraf.rs)

Video: Velika greška štopera Jedinstva sa Uba poklonila bodove TSC-u

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazo

    30. april 2015 | 15:06

    Ja mislim da samo kod nas nemoze da se gledaju tako veliki spektakli ! Ajde boks,ali da covek nemoze da gleda ligu sampiona to je stvarno bruka

  • U 21.veku

    30. april 2015 | 15:08

    Biće negde na internetu.

  • Rajko

    30. april 2015 | 14:17

    Hahhaha slepci Tajsona sam gledao uzivo bilo lepo vreme, sad kod ovih naprednih nema nista...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA