Majstorija Kolarova, Lester ne staje, kiks Liverpula!

 
  • 1

Poslednji put "lisice" su vezale četiri pobede u elitnom rangu davne 1966. godine

Mančester siti je ponovo drugi na tabeli, a za to je u velikoj meri zaslužan srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov, strelac drugog gola i asistent kod trećeg, u tesnoj pobedi "građana" nad Aston Vilom rezultatom 3:2.

Kolarov je u 66. minutu izveo majstoriju kada je pogodio gol gostiju iz Birmingema iz slobodnog udarca, prebacivši "živi zid". Bio je to pogodak za 2:0 i malo ko je tada pomislio da će Siti na kraju morati da "čupa" tri boda, pošto je Vila uspela da izjednači na 2:2.

I kod trećeg gola srpski fudbaler je odigrao važnu ulogu kao asistent i omogućio Fernandinju da postavi konačan rezultat.

Fudbaleri Lestera grabe ka sigurnoj zoni i opstanku. Popularne lisice, koje su dugo vremena tavorile na začelju tabele Premijer lige, preporodile su se u najvažnijem periodu sezone.

Četvrtom uzastopnom pobedom, u okviru 34. kola, i to protiv direktnog rivala za opstanak Barnlija, Lester je konačno napustio opasnu zonu u kojoj će do daljeg biti trio Sanderlend, Kvins Park Rendžers i Barnli.

Strelac jedinog gola za ekipu Najdžela Persona bio je napadač Džejmi Vardi na isteku sata igre.

- Naše samopouzdanje je na visokom nivou čitave sezone, samo su nam nedostajali rezultati. Uspeli smo da pobedimo danas i napravimo dobru uvertiru pred meč u sredu protiv Čelsija - izjavio je junak pobede gostiju.

Zanimljivo je da je Lester poslednji put vezao četiri pobede u elitnom rangu davne 1966. godine!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Liverpul polako posustaje u trci za četvrtim mestom posle "mršavog" remija bez golova protiv Vest Bromvič Albiona u gostima. Tim Brendana Rodžersa sada ima šest bodova manje od Mančester sitija, koji kasnije dočekuje Aston Vilu.

Zanimljiv duel odigran je Sautemptonu, gde je domaći tim odigrao 2:2 protiv Totenhema. Oba gola za "svece" postigao je italijanski napadač Gracijano Pele, dok su bod gostima doneli Erik Lamela i Naser Čadli.

Još više uzbuđenja bilo je na severu Engleske u meču Njukasla i Svonsija, gde je viđen i najveći broj golova ovog popodneva, čak pet. Velški "labudovi" su odneli pobedu rezultatom 3:2 zahvaljujući pogocima Oliveire, Sigurdsona i Korka.

Premijer liga, 34. kolo

Sautempton - Totenhem 2:2

(Pele 29, 65 - Lamela 43, Čadli 70)

Barnli - Lester 0:1

(Vardi 60)

Kristal Palas - Hal 0:2

(Ndoje 51, 90)

Njukasl - Svonsi 2:3

(Ajoze 20, De Jong 87 - Oliveira 45, Sigurdson 50, Kork 71)

KPR - Vest Hem 0:0

Stouk - Sanderlend 1:1

(Adam 27 - Vikam 2)

VBA - Liverpul 0:0

Mančester siti - Aston Vila 3:2

(Aguero 3, Kolarov 66, Fernandinjo 89 - Kleverli 68, Sančes 85)

Nedelja

Everton - Mančester junajted

Arsenal - Čelsi

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA