Ono kada igraš prvi put u plej-ofu NBA lige i daš 30 poena (VIDEO)

 
  • 0

Kajri Irving ubacio 30 poena Bostonu i bio najzaslužniji što je njegov Klivlend poveo sa 1:0 u seriji

Kajri Irving nije mogao da poželi bolji debi i plej-ofu NBA lige! Sjajni bek je ubacio 30 poena Boston Seltiksima i bio najzaslužniji što je Klivlend ostvario pobedu na startu doigravanja Istočne konferencije - 113:110!

Odlično šutersko veče rezultiralo je tome da Irvin postane tek 11 igrač u poslednjeh 20 godina koji je prebacio 30 ili više poena u debitanskom meču u plej-ofu. Seltiksui su imali velikih problema da ga zaustave u prvom poluvremenu gde je Kajri ubacio 20 koševa.

Jedan od njih je i trojka uz zvuk sirene kojom je Klivlend poveo 62:54 na isteku druge deonice. U nastavku su mu prepolovili učinak, ali je Irving brojao do 30. Društvo su mu pravili Lebron Džejms i Kevin Lav

- Mi smo velika trojka. Stvaro imamo sjajne igrače - rekao je Irving nakon meča u kom je Džejms ubacio 20 poena, imao sedam asistencija i šest skokova. Lav je imao poen manje, ali i 12 skokova.

Los Anđeles Klipersi su fenomenalno otvorili doigravanje jer su u prvom meču bili bolji od šampiona San Antonija rezultatom 107:92. Nakon tri gladne godine u plej-ofu, Klipersi su napokon pokazali da su možda spremni za najviše domete u finišu ove sezone.

Najzaslužniji za trijumf bili su Kris Pol sa 32 poena i Blejk Grifin sa 26 i 12 skokova. Kravford je ubacio 17. S druge strane, Leonard je ubacio 18, Dankan i Belineli po 11, a Đinobili i Parker po 10 poena.

Zanimljivo je da je aktuelni prvak, San Antonio, prethodnih 11 sezona na startu plej ofa beležio pobede, a sada su tu seriju prekinuli Klipersi. Naredna utakmica dva tima igra se u noći između srede i četvrtka, takođe u Los Anđelesu.

ISTOČNA KONFERENCIJA:

Atlanta - Bruklin 99:92 (1:0 u seriji)

Klivlend - Boston 113:100 (1:0)

ZAPADNA KONFERENCIJA:

Memfis - Portland 100:86 (1:0).

LA Klipersi - San Antonio 107:92 (1:0)

(Telegraf.rs)

Video: Rasim Ljajić zvanično na čelu Partizana: "Smanjićemo budžet, broj zaposlenih, ovo će biti novi klub"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA