Gordon Hil: Junajted i Zvezda su večiti prijatelji

 
  • 0

"U trofejnoj Sali Crvene zvezde možete videti veliku fotografiju s utakmice dva kluba. Naše prijateljstvo veliko je kao ta slika i ostaće zauvek"

Bivši fudbaler Mančester junajteda Gordon Hil, sada kolumnista magazina Total football (totalfootballmag.com) posvetio je jednu od poslednjih kolumni Crvenoj zvezdi i svom prijateljstvu s bivšim igračem "crveno-belih" Jovicom - Džoom Radukom, s kojim trenutno boravi na seminaru u Klivlendu.

"Ove nedelje pisaću vam o jednom mom velikom prijatelju i o jednom velikom svetskom klubu. Džo Raduka je moj veliki prijatelj, a bio je i odličan fudbaler. Upoznali smo se pre 37 godina u Beogradu i postali smo veliki prijatelji.

Kao što svi znaju, Junajted se vraćao sa meča protiv Zvezde kad se desila ona strašna tragedija u Minhenu. To je nešto što će zauvek povezivati svakog navijača Mančestera i Zvezde.

U trofejnoj Sali beogradskog kluba možete videti veliku fotografiju s utakmice. Prijateljstvo između dva kluba veliko je kao ta slika i ostaće zauvek. Čudno je kako fudbal ume da bude okrutan, ali istovremeno i da poveže ljude iz različitih zemalja pod zajedničku, fudbalsku zastavu.

Džo i ja smo seli i prisetili se svih velikih igrača oba tima, iz prošlosti i sadašnjosti. Pričali smo o Draganu Džajiću, jednom od najboljih levonogih igrača svih vremena, kao i Vladimiru Petroviću, plejmejkeru koji je jednu sezonu proveo i u Arsenalu. To su bili vrhunski igrači, kakve je Junajted imao u Dankanu Edvardsu ili Tomiju Tejloru.

Tu su naravno i mladi - Skols, Gigs, Runi, ali i kapiten Mančestera i veliki lider Nemanja Vidić koji je igrao i za Zvezdu", piše između ostalog Hil u svojoj kolumni.

Gordon Hil je za Mančester junajted igrao kajem sedamdesetih godina prošlog veka. Odigrao je 132 meča i postigao 51 gol, a ima i šest nastupa za selekciju Engleske.

(Telegraf.rs)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA