PAPCI, BUBREZI, MOKRAĆA: Bolesne navijačke akcije kojih se stidimo (FOTO) (VIDEO)

Ono što su uradili u Podgorici je samo nastavak bizarština navijačkih tribina koje nas okružuju

  • 10

Izgleda da je bacanje topovskih udara i baklji postalo prevaziđeno "oružje" u svetu huligana.

Verovatno najapsurdnija provokacija na našim prostorima delo je "Varara", navijača Budućnosti, koji su na parket terena u "Morači" tokom poslednjeg meča regualrnog dela ABA lige sa Partizanom bacali - svinjske bubrege.

Sportski direktor crno-belih Dragan Todorić je posle kontroverznog meča u Podgoroci, gde je jedan navijač čak uhvatio kapitena crno-belih Dragana Milosavljevića za glavu, poručio da je ovo bio potpuno neshvatljiv postupak.

Na ovaj način su navijači Budućnosti provocirali trenera Duška Vujoševića, a nije slučajno što su se opredelili baš za bubrege, aludirajući na zdravstveni problem koji trener Partizana već neko vreme ima. Morbidno je blaga reč...

 

Nije tu kraj! Imali smo prilike nedavno da vidimo, na jednom evroligaškom meču, kako na teren najveće dvorane na Balkanu lete - svinjski papci.

Navijači Crvene zvezde su pomislili kako bi "najbolja" provokacija za delegaciju Galatasaraja bili delovi svinjskog mesa, imajući u vidu da je to klub iz Turske, i da je po islamu, najzastupljenijoj religiji u toj zemlji, zabranjeno konzumiranje svinjetine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Poručeno je tada iz kluba da papke nisu bacali navijači Crvene zvezde, već nekoliko Libijaca na tribinama.

Sećamo se onog nesrećnog meča finala plej-ofa Zvezde i Partizana, 2006. godine, kada su posle pucanja zaštitne ograde popadali navijači crveno-belih. Neposredno pre toga, sa te tribine su, osim petardi, letele kese sa mokraćom.

Sa prasetine i urina prelazimo na mnogo ozbiljnije rafale sa tribina - koji su mogli da ugroze bezbednost i život.

Prošle sezone, kada je u Evroligi Partizan dočekao Bajern, prema treneru minhenske ekipe Svetislavu Pešiću poleteli su razni tvrdi predmeti. Jer, ipak je on pre Bajerna vodio Crvenu zvezdu.

Morao je da reaguje Duško Vujošević obraćajući se navijačima.

- Molim vas, nemojte da vređate i gađate Pešića, nekadašnjeg igrača Partizana i bivšeg našeg selektora koji je imao velikih uspeha - rekao je trener crno-belih.

U januaru 2013. godine je u "Pioniru" prekinut meč između Partizana i Cibone, jer su pripadnici navijačke frakcije crno-belih "Zabranjeni" na parket bacali baklje i petarde. Prekid je trajao pola sata, a policija je morala da isprazni tribinu.

Godinu dana kasnije, dok su košarkaši Partizana slavili pobedu nad Crvenom zvezdom u KLS sa svojim navijačima, sa tribine gde su bile smeštene Delije poletela je baklja koja je pogodila jednog od igrača crno-belih.

U fudbalu je najgore moglo da bude na meču između Novog Pazara i Partizana, u aprilu 2013. godine, kada su domaći navijači su prema Grobarima bacili topovski udar oblepljen sa 50 eksera!

Srećom pa je ovu "bombu" pravio amater, jer udar nije eksplodirao kada je pao na atletsku stazu. Kasnije je zbog ovoga priveden 22-godišnji A.Ć.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gregor Fucka

    26. mart 2015 | 00:14

    Pa ja koliko znam papkari su ponosni na tu svoju akciju??? Neroji2015

  • Fratello

    25. mart 2015 | 23:26

    Kakav se samo rucak moze od ovoga napravit...

  • Cox

    26. mart 2015 | 05:06

    Strasno, oni nasli da bacaju bubrege i pevaju ubij srbina, a 80% njih ce se uskoro doseliti u Srbiju. Gde su sad politicari da osude ovo?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA