VUJOŠEVIĆ: Sudija direktno uticao na ishod meča u Podgorici

 
  • 24

Trener košarkaša Partizana smatra da je arbitar Dožaj imao neujednačen sudijski kriterijum

Posle poraza u meču 26. kola ABA lige od Budućnosti, trener Partizana Duško Vujošević istakao je da je sudijski kriterijum u "Morači" bio neujednačen.

Podsetimo da je u finišu utakmice Partizan zbog pet ličnih grešaka ostao bez kapitena Dragana Milosavljevića i Saše Pavlovića na terenu.

- Bez namere da ikoga omalovažam, ali pošto sam čovek koji ne priča iza zaklona, mislim da je u odlučujućim trenucima odlučujuće bilo suđenje, posebno sudije Dožaja, koji apsolutno nije imao isti kriterijume za kontakte i faulove koje je dosuđivao našim igračima, ili nije dosuđivao igračima Budućnosti. Želim, bez obzira na to, Budućnosti da se plasira u finale, i voleo bih da se nađemo u finalu - poručio je Vujošević.

Prethodno, trener crno-belih je pohvalio uspeh crnogorske ekipe i osvrnuo se na igru svoje ekipe.

Ova neverovatna i kontroverzna trojka je poslala Partizan na Zvezdu u plej-ofu! (VIDEO)

- Budućnost je odlično organizovan klub, koji je ove sezone napravio korak više. Čestitam mlađem kolegi na odličnom rezultatu. Mi smo dali maksimum što se tiče borbenosti. Sigurno da je neuigranost tima koja proizilazi iz skorog dolaska plejmejkera izazvala oscilacije. Dopustili smo protivničkoj ekipi dva puta serije, 8:0 i 13:0, mislim - dodao je Vujošević.

TERMINI mečeva Partizana i Zvezde u plej-ofu ABA lige!

Foto:  Budućnost VOLI Foto: Budućnost VOLI

- Zbog toga nam je puno srce. Meč sam po sebi bio je veoma zahtevan, fizički jako iscrpljujući za oba tima. Partizan je u velikom delu meča imao dosta raspoložene individualce koji su ubacivali teške šuteve, što su oni i kadri da ubace, dok nas većim delom susreta nije služio šut - kazao je Jovović, dodajući da je pozitivno što su Podgoričani izuzetno agresivnu ekipu na ofanzivnom skoku uspeli da nadmaše sa više skokova,

- Imali smo dosta promašenih slobodnih bacanja, i na kraju, ključni momenat kada se nismo predali na minus sedam, tri minuta pre kraja. Zadržali smo tada mirnoću, pa nas je i sreća pogledala sa šutem Rejnoldsa. Ta trojka je prelomila meč. Čestitam igračima na drugom mestu i rezultatu koji je naš najbolji u ABA ligi do sada - zaključio je Jovović i zahvalio na čestitkama Vujoševiću, treneru, koji je, kako je istakao "veliko ime svetske košarke".

Plej-of regionalne ABA lige trebalo bi da startuje 14. aprila, a Crvena zvezda i Budućnost imaju prednost domaćeg terena nad Partizanom, odnosno Cedevitom.

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    22. mart 2015 | 23:16

    evo ga poceo je

  • шумадинац

    23. mart 2015 | 00:01

    Три минута ниси дао кош и сад судије криве

  • Pantic

    23. mart 2015 | 00:23

    Nisam verovao da ću se nekad složiti sa njegovim mislima ali je sto odsto u pravu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA