Troicki: Češka blagi favoriti zbog domaćeg terena

 
  • 0

Češki navijači bili su sjajni u Beogradu, ali mene to može samo dodatno da motiviše - smatra treći reket Srbije

Srpski teniser Viktor Troicki izjavio je da su Česi blagi favoriti u predstojećem meču četvrtfinala Dejvis kupa.

- Ne osećam pritisak, igrali smo protiv Čeha i znamo šta nas očekuje. Reč je o iskusnoj ekipi i možda su blagi favorti, jer igraju kod kuće. Njihovi navijači bili su sjajni u Beogradu, ali mene to može samo dodatno da motiviše - rekao je Troicki.

Dejvis kup reprezentacija Srbije odradila je danas prvi trening u praškoj "O2" Areni, gde će se od 6. do 8. aprila boriti protiv domaće selekcije za plasman u polufinale tog takmičenja.

Troicki je dodao da on i Janko Tipsarević tradicionalno dobro igraju za nacionalni tim i da će i ovoga puta dati sve od sebe.

- Dolazimo sa betona, nismo igrali na šljaci dugo i potrebno je vreme da se adaptiramo na novu podlogu. Ipak, svi smo u istoj situaciji. Koliko smo spremni, videćemo tokom duela, lično mislim da mogu da izdržim meč u pet setova - zaključio je Troicki.

Reprezentacija Srbije u Pragu igraće bez najboljeg tenisera Novaka Ðokovića, a pored Tipsarevića i Troickog, selektor Bogdan Obradović može da računa na Nenada Zimonjića i Iliju Bozoljca.

(Telegraf.rs / izvor: Tanjug)

 

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA