FIBA više ne priznaje ABA ligu!

 
  • 12

Jadranska liga više nije priznata od strane svetske kuće košarke

Bord Svetske košarkaške federacije (FIBA) zasedao je u Minhenu i doneo odluku o kojoj se prethodnih dana dosta spekuliše - nepriznavanje regionalne ABA lige!

FIBA je dana podršku priznavanju regionalne Balkanske lige, saopšteno je iz svetske kuće košarke.

Kako se navodi, odluka je doneta iz razloga što iz rukovodstva ABA lige nisu poslata neophodna dokumenta koje je trebalo da bude dostavljeno evropskom ogranku FIBA.

"Da bi se izbeglo ometanje takmičarske sezone koja je u toku i da to ne bi uticalo na klubove, odluka o povlačenju priznanja Jadranske lige stupa na snagu po završetku tekuće sezone," navodi se u saopštenju.

FIBA i ULEB poslednjih meseci vode veliku bitku kada je u pitanju prevlast u košarkaškom svetu Evrope. Najavljeno je i da će se razračunavanje voditi preko ABA lige, u kojoj FIBA vidi slabu tačku ULEB-a.

Naime, košarkaški savezi država, čiji klubovi učestvuju u Jadranskoj ligi, održali su prethodnih dana sastanak na kome su se složili svi osim crnogorskog i hrvatskog saveza.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    8. mart 2015 | 21:48

    Evropa navikla preko Balkana da započinje svaki konflikt.

  • grobar do koske

    9. mart 2015 | 11:22

    ..Bravo, tako i treba, kao sto mi GROBARI ne priznajemo lazno predstavljanje jednog kluba pod imenom drugog, ugasenog za sva vremena !!! Ugasice FIBA OBE VESTACKE TVOREVINE, i ABA ligu, a i vestacki mutant projekat !!!..XXAAXXAA..Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

  • Juznoprugas

    8. mart 2015 | 23:52

    Zalosno je to sto nama iz Evrope treba da govore da gledamo i razvijamo samo nasu Srpsku ligu.Umesto sto se bavimo povampirenjem Jugoslavije.Bitno je reci da su Zvezda i Partizan uvek spremni da umesto Srpskog interesa izaberu Jugoslovenski i regionalni kosarkaski interes.Sto je sramota.Dosta vise sa spasavanjem Hrvatske,Slovenacke i Makedonske kosarke preko nasih ledja.Zasto Grcki najveci klubovi nikada ne igraju regionalne lige?Zato sto postuju svoju drzavu,svoju ligu i svoje navijace!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA