BEKER: Ne sviđa mi se što Đoković igra u Dejvis kupu

 
  • 9

Nemac smatra da je neophodna promena u sistemu takmičenja

Trener najboljeg tenisera sveta i legenda "belog" sporta, Boris Beker, ne gleda blagonaklono na činjenicu da Novak Đoković igra u Dejvis kupu.

Nemac je poručio da je neophodna promena sistema takmičenja, o čemu se gotovo konstantno govori od strane teniskih stručnjaka.

- Ne dopada mi se to (što Novak igra u Dejvis kupu). To je takvo takmičenje posle kog vam treba adekvatan odmor i oporavak. Pogotovo ako recimo igrate sva tri dana. Ali Srbija želi da osvoji ove godine Dejvis kup sa ovim timom - rekao je Beker.

Nemački trener je istakao da najbolji teniseri igraju sve više i više mečeva tokom godine, i da je iz tog razloga neophodna promena u Djevis kupu, kako to takmičenje ne bi izgubilo na važnosti.

- Tenis se mnogo promenio, i neka ravnoteža mora da se pronađe - rekao je Boris Beker.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Srbija je ovog vikenda bezbedila plasman među osam najboljih reprezentacija sveta, nakon što su prva dva poena protiv Hrvatske doneli Novak Ðoković i Viktor Troicki pobedama protiv Delića, odnosno Ćorića, dok su treći u dublu doneli Ðoković i Nenad Zimonjić savladavši Marina Draganju i Škugora.

Reprezentacija Srbije će za plasman u polufinale u julu igrati protiv pobednika duela između Brazila i Argentine.

(Telegraf.rs)

 

Video: Delije poslale jasnu poruku igračima pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA