JUSUF NURKIĆ PORUČUJE IZ NBA: Zbog Grobara ću doći u Partizan!

 
  • 37

Momak koji navija za crno-bele planira da kada se bude vratio iz najjače lige na svetu obuče dres najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba

Za Jusufa Nurkića se može reći da je pravo otkrovenje u NBA ligi. Niko nije očekivao da će se bivši igrač Cedevite tako dobro snaći u dresu Denvera već u prvoj debitantskoj sezoni, pogotovo, jer su mu mnogi savetovali i očekivali da će odigrati još koju sezonu u Evropi.

Momak koji je od pre samo godinu dana igrao na parketima ABA lige u Srbiji je bio poznat osim po košarkaškom talentu i kao veliki navijač Partizana po čemu je posebno bio omiljen kod Grobara i koji su očekivali da bi pre karijere u najjačoj ligi sveta mogao da odigra sezonu u crno-belom timu.

- Pratim Partizan koji prolazi kroz težak period i to odavno nije više samo sport. Međutim, uz publiku kakvu Partizan ima teško je propasti i siguran sam da će uskoro biti onaj stari. Mislim da bi samo zbog navijača trebalo da bude pozvan u Evrolligu, jer verujem da je to najbolja publika na Balkanu i šire. I kada sam sa Cedevitom pobedio prošle godine u poluifinalu ABA lige očekivao sam da će Partizan igrati u Evroligi - ispričao je Nurkić za "Blic".

Želje navijača crno-belih i njegove se prethdnog leta nisu poklopile, jer je ruki koji je dobio pozivnicu za Ol star, smatrao da je bolje da sada ode u NBA, ali zato i dalje ostaje pri svome da će odigrati makar jednu sezonu u redovima višestrukog uzastopnog šampiona Srbije makar zbog navijača.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Verujem da ću jednog dana doći u Partizan, ali pre toga sam siguran da ću se vratiti i u Zadar i to u najboljim godinama, jer je to moj klub i dao mi je najviše. Obećao sam im to. Nestrpljivo čekam taj dan, jer bez njih, bez grada i ljudi u njemu moja karijera ne bi bila ovakva. Ali isto tako jednog dana ću doći i u Partizan, bar zbog te publike - kazao je Nurkić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

(Telegraf.rs/Izvor: Blic)

Video: Pitali smo Mileta Ilića šta očekuje od Jokića u NBA ligi: "U njih uvek svi sumnjaju, ali..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA