NOĆ U ZNAKU LEGENDE: Niksi poklonili trijumf preminulom velikanu! Gasol obrukao Pekovića! (VIDEO)

 
  • 0

Njujork se trijumfom oprostio od Entonija Mejsona * Mlađi od braće Gasol uspeo je da zadrži crnogorskog centra na samom JEDNOM ubačenom poenu

Prethodna noć u NBA ligi protekla je u znaku sećanja na odlazak u legendu nekadašnjeg igrača Njujorka i najboljeg šestog igrača lige Entonija Mejsona, koji je preminuo u 48. godini. Svoje poštovanje prema nekadašnjem članu pokazali su u Majami i njegovi Niksi koji su možda baš motivisani da u njegovu čast pobede došli do svog drugog uzastopnog trijumfa.

Uoči početka meča između Njujorka i Toronta u "Medison Skver Gardenu" sve je odisalo tugom dok je na video bimu išla oproštajna poruka za nekadašnjeg miljenika navijača. Zato su i svi želeli pobedu u ovom susretu kako bi se na najbolji način oprostili od čoveka koji ih je doveo do finala lige 1994. godine.

Jedan od onih koji su bili posebno motivisani zbog gubitka bliske osobe bio je i Tim Hardavej Džunior, čiji je otac igrao zajedno sa Mejsonom, i predvodio je svoj tim do trijumfa sa 22 poena i sedam skokova, a odličan je bio i bivši igrač Toronta Barnjani sa 19 poena.

Od Entonija Mejsona se oprostio i Majami, ali nažalost "vrelina" to nije uspela da uradi pobedom. Koliko su slabi bez Krisa Boša pokazali su i u duelu sa najboljim timom Istoka Atlantom, koja je igrala bez svoja četiri startna igrača, koje je trener odmarao od napornog rasporeda.

Na svom terenu samo u jednomt trenutku je Majami uspeo da zapreti i dovede u pitanje pobednika, posle slobodnih bacanja Dragića, ali ni to nije bilo dovoljno da se savladaju ove sezone odlični "sokolovi". Pol Milsap je bio najbolji u Hoksima sa 22 poena, uz odličnu podršku Šrodera sa 16 i bejzmora sa 15 koševa, a potpuno je podbacio Korver, jedan od najboljih trojkaša lige, koji je šutirao 2/9.

Kevin Garnet je uspeo da u svom drugom meču po povratku u Minesotu zaradi isključenje. Veliki "Kej Dži" koga u poslednje vreme prate tanki živci, je protiv Memfisa dobio dve tehničke greške i morao je u svlačionicu na hlađenje, uz velike proteste klube "vukova".

U takvom odnosu snaga nije bilo ni za očekivati va Timbervulvsi savladaju Grizlije, koji su imali i više nego raspoloženog Marka Gasola. Dovoljno je reći da 27 poena i 11 skokova dovoljno govore kakav je imao odnos sa visokim igračima Minesote i da je uspeo Nikolu Pekovića da spusti na samo jednom jedinom poenu.

NBA, rezultati:

Vašington - Detroit 99:95

Majami - Atlanta 91:93

Njujork - Toronto 103:98

Minesota - Memfis 97:101

Dalas - Bruklin 94:104

Finiks - San Antonio 74:101

Juta - Milvoki 82:75

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Mileta Ilića šta očekuje od Jokića u NBA ligi: "U njih uvek svi sumnjaju, ali..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA