Promene u Jelen Superligi: FSS skratio sezonu!

 
  • 2

Izvršena je promena u kalendaru takmičenja FSS zbog učešća mlade reprezentacije na prvenstvu Evrope u Češkoj i selekcije do 20 godina na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu

Fudbalski savez Srbije uputio je zahtev Vladi Republike Srbije da posebna sredstva koja su prikupljena isključivo od strane FSS budu namenjena za obnovu na fudbalskim objektima u Obrenovcu, kao području koje je najviše stradalo u prošlogodišnjim poplavama.

Odbor za hitna pitanja FSS razmatrao je danas plan raspodele sredstava za pomoć klubovima čija infrastruktura je oštećena u poplavama u maju 2014. godine.

Sredstva na namenski račun obezbeđena su angažmanom FSS, kako u sopstvenim redovima, tako i posebno kod UEFA i FIFA, a plan je da se novac ne uplaćuje klubovima na njihove račune, već će se plaćati potrebni radovi na obnovi fudbalske infrastrukture, uz kontrole predstavnika regionalnih saveza i FSS.

Odlučeno je da 60 odsto ukupnih sredstava namenski pripadne klubovima za sanaciju šteta nastalih na osnovu poplava, a da preostalih 40 odsto bude dostupno pojedinim klubovima Superlige kao pomoć za sanaciju infrastrukture na svojim stadionima, a koja će biti izvršena na osnovu saradnje sa lokalnim samoupravama.

Fudbalski savez regiona Zapadne Srbije, na osnovu utvrđene štete, dobio je sredstva za sanaciju 33 terena - stadiona na svojoj teritoriji.

Očekuje se da će u toku naredne nedelje biti završen i tender za izvođača radova na sanaciji štete na teritoriji Fudbalskog saveza Beograda, što se odnosi na 17 klubova.

Izvršena je promena u kalendaru takmičenja FSS zbog učešća mlade reprezentacije na prvenstvu Evrope u Češkoj i selekcije do 20 godina na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, pa će prvenstvo Prve lige Srbije biti završeno 23. maja, a Superlige dan kasnije.

Potvrđeno je da će sednica Izvršnog odbora FSS biti održana u utorak 3. marta u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aba

    28. februar 2015 | 23:37

    da bi liga bila bolja treba da je produze ne da ju skracuju???????

  • Nenad

    28. februar 2015 | 12:29

    Da je srece da je ukinu skroz, da ljudi ne gledaju sramotu ...i razno razne Babovice koji se vuku po terenu kao prebijeni... Zabraniti fudbal na 2 godine, za to vreme nasim "velikim fudbalerima" pustati utakmice Barse, Reala, Bajerna itd da nauce sta je fudbal i kako se igra...posto se ovaj fudbal "SUPER" lige igrao ovako u srednjem veku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA