Đorđevićev pomoćnik postaje direktor svih reprezentativnih selekcija!

 
  • 0

Jovica Antonić, desna ruka selektora Srbije, zameniće Dragana Tarlaća i preuzeti brigu o svim reprezentativnim kategorijama Srbije, od pionirske do A selekcije

Košarkaški savez Srbije je prethodnih dana pored odlaska Dejana Bodiroge, ostao i bez direktora muških reprezentativnih selekcija pošto se Dragan Tarlać povukao. Međutim, u KSS-u su vrlo brzo pronašli novo rešenje i na to mesto bi trebalo da sedne Jovica Antonić koji obavlja i funkciju prvog pomoćnika selektora Aleksandra Đorđevića.

Kako saznaje "Blic" Antonić će preuzeti brigu o svim muškim reprezentaticvnim timovima, ali će zadržati i mesto u stručnom štabu košarkaške reprezentacije Srbije.

Njegove dodatne dužnosti su koordinacija selekcijama od pionirske do najbolje, a takođe će se baviti i organizacijom i pripremom za velika takmičenja, zatim postavljanje trenera i stručnih štabova mlađih kategorija, ali će ne Evrobasketu biti i desna ruka selektora Đorđevića sa kojim je inače i u kumovskim vezama.

Antonić je igračku karijeru proveo u Partizanu, gde je igrao zajedno sa Đorđevićem, a kao trenr vodio je Crvenu zvezdu, OKK Beograd, Igokeu, Ergonom, sa ženskim timom Hemofarma bio je osvajač duple krune, a osvojio je i srebro i bronzu sa ženskim nacionalnim timom do 20 godina na Evopskim prvenstvima 2007. i 2008. godine. Vodio je i najbolju žensku selekciju 2009. godine.

(Telegraf.rs/Izvor: Blic)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA