Svi znate ko je kralj penala u poslednjih 6 godina, ali igrač pod brojem 2 je potpuni šok (VIDEO)

Za izbor najboljeg penaldžije mogli su da konkurišu fudbaleri iz liga petice, koji su od sezone 2009/10. izveli najmanje 10 najstrožih kazni.

  • 1

Eden Azar na prvom mestu nije iznenađenje, a interesantno je da po statistici u prvih 10 nema mesta za šutere kakvi su Leo Mesi, Zlatan Ibrahimović, Stiven Džerard i Mario Baloteli.

Ne verujemo da biste ikada pogodili drugo i treće ime na listi, a u pitanju su manje poznati Rijad Budebuz i legendarni Dimitar Berbatov koji uz Azara imaju stoprocentan učinak izvedenih penala.

1. Eden Azar - Sjajni Belgijanac je od 2009. 17 puta stavljao loptu na belu tačku i u svih 17 slučajeva golmani su bili nemoćni.

2. Rijad Budebuz - Sumnjamo da većina vas zna za Alžirca. Polušpic je nastupao za Sošo, a trenutno je "desetka" Bastije i povremeni član reprezentacije. U prethodnom periodu 15 puta je izvodio jedanaesterce i svih 15 realizovao. Koliko je lucidan uverite se sami.

3. Dimitar Berbatov - Bugarin je udarna igla Monaka, a kada se svira najstroža kazna "kneževi" ne moraju da brinu jer Berba daje 10 od 10. Tokom cele karijere je poznat kao hladnokrvni izvođač penala.

4. Kristijano Ronaldo - Možda bi bilo pošteno da sjajni Portugalac zauzme prvo mesto jer je od 2009. izveo 47 penala, a nije realizovao samo tri uz podatak da iz ta tri šuta Kristijano nije promašio okvir već su golmani odbranili. Ipak zauzima 4. poziciju sa procentom 93,6.

5. Lejton Bejns - Kapiten Evertona sjajno izvodi sve prekide i njegova leva noga je strah i trepet na Ostrvu. U prethodnih pet godina izveo je 15 penala, a čuvar mreže ga je samo jednom pročitao.

Pre dva dana ga je promašio, a sada je izabran za najboljeg izvođača penala u Evropi! (VIDEO)

Printskrin: Whoscored.com Printskrin: Whoscored.com

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    23. februar 2015 | 19:39

    Sta je sa dzerardom. On ima 100% ucinak a nemaga na ovoj listi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA