Uhapšeni su zbog pokušaja linčovanja protivničkih navijača, a onda ih je predsednik države pomilovao! (VIDEO)

 
  • 1

Navijači Ekvatorijalne Gvineje koji su prekinuli polufinalni meč protiv Gane u pokušaju da se razračunaju sa gostujućim pristalicama dobili su pomilovanje od prvog čoveka njihove države

Predsednik Ekvatorijalne Gvineje Teodoro Obijang pomilovao je 149 fudbalskih navijača uhapšenih zbog nasilnih nereda tokom polufinalne utakmice afričkog Kupa nacija protiv Gane, prenosi pariski "L''Ekip".

Taj meč prošle nedelje u Malabou prekinut je u 82. minutu pri vođstvu Gane sa 3:0, kada su domaći navijači krenuli u krvav obračun sa pristalicama gostiju, koji su bezbednost morali da potraže na terenu.

U nastojanju da spreči eskalaciju nasilja policija je bila primorana da koristi helikopter.

Fudbalski savez Ekvatorijalne Gvineje, koji je bio domaćin završnog turnira Kupa nacija, kažnjen je zbog tih incidenata sa 65.000 funti, a moraće da plati i troškove lečenja povređenih navijača.

U nastavku utakmice Gana je zadržala prednost i pobedila sa 3:0, a kasnije je u finalu poražena od Obale Slonovače posle dramatičnog izvođenja penala (9:8).

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pogledajte kako huligani upadaju na stadion u Humskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neko

    16. februar 2015 | 09:49

    Verovatno im je Kide bio vodja. Ps: pricam o jednom psihopati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA