Mesi i Ronaldo se sele u Premijer ligu?

 
  • 6

Novi ugovor Premijer lige izazvao je tektonski poremećaj u fudbalskoj javnosti

Predsednik Primere Havijer Tebas izjavio je da je zabrinut da će najbolji igrači iz Španije otići na Ostrvo nakon što je Premijer liga potpisala naujunosniji ugovor u istoriji TV prava od 5 milijardi 136 miliona funti.

On smatra da bi najbolji igrači Real Madrida i Barselone mogli da pređu u najjače engleske klubove, koji će posle novog ugovora biti mnogo konkurentniji na fudbalskom tržištu u odnosu na klubove iz Španije.

Mnčester Junajted će imati više novca u slučaju da želi da vrati Kristijana Ronalda na Old Traford, a i želja Čelzija da u svoje redove dovede Mesija, i tako plati rekordnu klauzulu postaje realna.

- Imamo ozbiljan problem. Za godinu dana nećemo biti najjača liga na svetu. Izgubićemo vrednost na tržištu, jer će Premijer liga potpisivati najunosnije ugovore sa najjačim TV kompanijama - rekao je predsednik najjačeg fudbalskog takmičenja Španije i ističe da je ovoj organizciji pod hitno potrebna promena postojećeg sistema u okviru koga svaki klub posebno ugovara TV prava.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Ukoliko pod hitno krenemo sa centralizacijom prodaje TV prava, španski fudbal će imati veoma ozbiljan problem. Ekonomski će to biti kraj našeg takmičenja na najvišem petom nivou.

U sezoni 2012/13 Barselona i Real Madrid su od TV prava inkasirali oko 110 miliona funti. Ispod njih po primanjima su Atletiko Madrid i Valensija sa 33, ali primera radi Real Betis je jedan od šest klubova koji su dobili svega 9,5 miliona funti.

Menadžer Arsenala Arsen Venger  bio je impresioniran visinom novog ugovora Premijer lige i istakao da će to doprineti da najbolji igrači širom sveta dođu u Englesku, jer, kako kaže, kretanje igrača uvek je povezano sa ekonomskom i finansijskom moći u zemljama.

Novi ugovor Premijer lige izazvao je tektonski poremećaj u fudbalskoj javnosti, a da li će izazvati i pravi zemljotres na fudbalskom tržištu, saznaćemo već na leto, kada će engleski klubovi sa nikad punijom kasom krenuti u ofanzivu na najbolje igrače sveta.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GajA

    13. februar 2015 | 22:18

    Engleska liga je najjaca liga, a mesi i ronaldo nisu ni potrebni.

  • Pera

    13. februar 2015 | 19:27

    To bi bilo fenomenalno, jer je u Engleskoj mnogo jaca konkurencija.

  • Laki

    14. februar 2015 | 01:00

    Kaze za godinu dana necemo vise biti najjaca liga..a ko te je slagao uopste da jeste..daleko ste od premijer lige

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA