Everton neće da sjaše s Baneta, a u Čelsiju besne zbog toga!

 
  • 1

Iako je FA utvrdio da defanzivac Čelsija ne treba da trpi dalje sankcije, Everton ne popušta

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo ubeđen je da postoji kampanja protiv njegovog kluba, koji ima najbolje šanse da osvoji Premijer ligu.

To je rekacija na dešavanja od srede uveče posle incidenta na meču sa Evertonom, kada se kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović sukobio sa Džejmsom Mekartijem.

Murinjo i generalno u Čelsiju zamerili su treneru "karamalena" Robertu Martinezu, koji je rekao da je Ivanovićevo ponašanje bilo loše i da je zaslužio crveni karton.

- Zgrabio ga je oko vrata na prilično nasilan način, a onda je krenuo glavom na njega kada Mekarti nije reagovao - rekao je Martinez.

Londonski klub je takođe kivan na televizijsku stanicu "Skaj Sports", jer smatra da je izveštavanje bilo "jednostrano". Kao primer za nezadovoljstvo, navodi se to da se u izveštaju ovog kanala ne navodi momenat kada je Mekarti stao na Ivanovićevu stopalo neposredno pre nego što se Srbin naslonio na Evertonovog igrača.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Čelsi takođe dovodi u pitanje Martinezovu tvrdnju da je Mekarti u celoj priči potpuno nevin, jer je igrač požurio da bude deo gužve koja je na kraju završena žutim kartonom za igrača "karamela" Gereta Berija.

Engleski savez FA nije sankcionisao Ivanovića, ali jeste oba kluba na osnovu na osnovu nesportskog ponašanja njuhovih igrača. Do utorka imaju vremena da podnesu žalbu.

Iz Evertona dalje poručuju da se na fotografijama sve jasno vidi i da je Mekarti žrtva, ali FA sa tim nije saglasan, jer sudija Džon Mos nije video incident. Ivanović je i dalje pri stavu da nije ugrizao Mekartija.

U komisiji saveza tvrde da su sporni momenat pregledali iz svakog mogućeg ugla, i da su zaključili da ne postoji osnov za crveni karton našem defanzivcu. Iz tog razloga, Ivanović neće biti dalje sankcionisan.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Od sezone 2004/2005, FA je doneo 54 restrospektivne kazne za igrače Premijer lige, jer je tada implementiran sistem za rešavanje ovakvih situacija koje sudije nisu primetile tokom meča.

Najviše kazni su dobili igrači Arsenala, Mančester Sitija i Njukasla, ukupno po šest. Čelsijevi igrači su četiri puta bili sankcionisani naknadno.

Poslednji put je to bilo u slučaju nedavnog ispada Dijega Košte, a sličnu sudbinu je doživeo Ramires na meču sa Sandlerlendom prošle sezone.

Ivanović je dobio kaznu u sezoni 2011/2012 kada se sukobio sa fudbaler Vigana Šonom Malonijem, a Didije Drogba je sankcionisan tokom meča sa Barnlijem (2008/2009), kada je bacio novčić na navijače Barnlija koji su isti prethodno uputili ka napadaču iz Obale Slonovače.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA