Fiš ispao, Janko osmi na svetu!

 
  • 0

Drugi teniser Srbije je plasmanom u četvrtfinale Majamija skupio dovoljno bodova da preskoči Amerikanca, kog je eliminisao Huan Monako

Porazom od Huana Monaka od 2:0 (6:1, 6:3), Amerikanac Mardi Fiš ne samo da je završio takmičenje u četvrtfinalu turnira u Majamiju, već je i prokrčio put za najbolji plasman Janka Tipsarevića u karijeri!

Osim Fišovog pada, Janko je obezbedio najbolji "renking" u karijeri plasmanom u četvrtfinale u Ki Biskejnu, pošto je skupio 2820 bodova, što je 90 više od Amerikanca. Tako će Tipsa biti korak bliže zacrtanom cilju da bude među pet najboljih igrača sveta, koji do Vimbldona brani svega 305 bodova. Prošle godine je na šljaci igrao samo u Monte Karlu, na Rolan Garosu je ispao u trećem, a na Vimbldonu u prvom kolu.

Osmo mesto na ATP listi takođe će mu dosta olakšati da u žrebovanju izbegne neugodne protivnike, jer sa igračima poput Đokovića, Federera i Nadala neće igrati pre četvrtfinala narednih turnira.

Španac Monako (21. igrač sveta) je posle eliminacije Endija Rodika priredio još jedno iznenađenje na svoj 28. rođendan i izbacio osmog nosioca. Sada u polufinalu čeka svetskog broja jedan Srbina Novaka Ðokovića ili Španca Davida Ferera, koji se sastaju od jedan sat posle ponoći.

Drugi polufinalni par u Majamiju čine Španac Rafael Nadal i Britanac Endi Marej.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Sferopulos u neverici kad su Delije podigle koreografiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA