LEGENDARNIH 9! Čuveni koševi igrača Partizana postignuti s pola terena! (VIDEO)

 
  • 16

U poslednjih 15 godina košarkaši Partizana postigli su mnogo nezaboravnih koševa. Mi vam predstavljamo najupečatljivije momente, od Vladimira Đokića iz prošlog veka, do Dušana Kecmana i istorijskog pogotka

Košarkaši Partizana na mnogo načina predstavljaju neobičan kuriozitet u svetu sporta i srpske, ali i evropske košarke.

Ne samo zbog velikih uspeha koje su ostvarivali u poslednjih 15 godina (šest ABA liga, 15 titula šampiona Srbije, Fajnal for Evrolige), već i zbog neverovatnih koševa s pola terena koje su davali tokom tih sezona.

To se desilo čak devet puta su u poslednjih nekoliko godina. Neki od njih su bili za pobedu, a neki atraktivni samo za vatrene navijače crno-belih.

Naravno, nekoliko njih bilo je za produžetke, a ostali su bili na isteku vremena na kraju četvrtine ili poluvremena...

1. DUŠAN KECMAN

Najpoznatiji koš je sigurno onaj Dušana Kecmana iz 2010. godine kojim je doneo titulu šampiona ABA lige.

2. DUŠAN KECMAN 2

Da to protiv Cibone nije bilo slučajno, Kecman je dokazao i na meču protiv Tamiša, kad je dao koš s pola terena, ne za pobedu već na poluvremenu.

3. BOGDAN BOGDANOVIĆ

Još jedan fenomenalan šut s pola terena uputio je Bogdan Bogdanović prošle sezone u Kragujevcu protiv Radničkog na kraju prve četvrtine.

4. ALEKS MARIĆ

Bivši, a možda i budući centar Partizana Aleks Marić postigao je koš s pola terena protiv Hemofarma u maju 2010, ali je to bilo uz zvuk sirene na kraju poluvremena za 37:37.

5. DRAGAN MILOSAVLJEVIĆ

Sadašnji kapiten Partizana postigao je koš s pola terena u Evroligi i to protiv CSKA u Pioniru.

6. BORIS DALO

Partizanov Francuz je postigao ovakav koš protiv Lijetuvos Ritasa ove sezone u Evrokupu, ali koš nije priznat jer je isteklo vreme na kraju treće četvrtine.

7. PETAR BOŽIĆ

Kapiten Prtizana Petar Božić pogodio je trojku sa skoro pola terena u poslednjim sekundama meča za produžetak  protiv Hemofarma 2009. godine.

8. MILOŠ VUJANIĆ

Bivši plejmejker Partizana Miloš Vujanić ubacio je trojku sa skoro pola terena na meču polufinala plej ofa protiv FMP-a u Železniku na kraju prvog produžetka, čime je doneo novih pet minuta i kasniju pobedu u Železniku.

9. VLADIMIR ĐOKIĆ

Nekadašnji plej Partizana, a sad trener Metalca iz Valjeva, postigao je koš sa "svog koša" na kraju utakmice u Jerusalimu protiv Hapoela, ali je samo mogao da ublaži rezultat na 88:84. Bilo je to 1997. tako da ne postoji video zapis poena na Jutjubu.

(Telegraf.rs)

Video: Žena plače posle stravičnog pada košarkaša Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rora

    10. februar 2015 | 18:50

    Institucija,godine tradicije.

  • Miki

    10. februar 2015 | 19:14

    Malo ste zaboravili prve igrace koji su davali koseve sa sredine terena i trojke koje tad nisu postojale.

  • Rade

    10. februar 2015 | 20:04

    Joj kako mi je drago,koliko smo samo sportskog bola i tuge naneli Fmp-u i Hemofarmu,pa Hrvatima.Ali ja najviše pamtim Saletovu tricu u Istambulu i Kecmanov ludi koš u Zagrebu.Zaplačem od sreče,kad pogledam snimke,mogao bi ih gledati dan i noč,nedostaju mi komentari Šarenca.Siguran sam,da če se ta vremena vratiti.Pozdrav od Grobara iz Slovenije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA