NAVIJAČKA POREĐENJA: Zvezdin Asteriks i Milanov Pekmen

 
  • 0

Originalna koreografija tifoza na "San Siru" po poruci slična ideji koju su "delije" ostvarile protiv Lacija još 2002.

Milanovi navijači su napravili sjajnu koreografiju koja je krasila njihovu najvatreniju tribinu uoči prve utakmice četvrtfinala fudbalske Lige šampiona protiv Barselone. Motiv je uzet iz video-igrice "Pekmen" .

Večno gladna žuta loptica, koja je ovog puta bila simbol "rosonera", jede u crveno-crnom lavirintu manje žute loptice, a na putu joj stoji duh u obeležjima Barselone. U središnjem delu koreografije, skoro po celoj njenoj dužini, napisano je: "Pojedite ih".

Ideja Milanovih tifoza da na koreografiji bude detalj protivničkog tima kao negativac u priči podsetila je na ostvarenu zamisao Zvezdinih "delija" kojom su poželeli "dobrodošlicu" italijanskom Laciju u revanšu drugog kola Kupa Uefe 2002.

Na takozvanoj šetalici, koja je dominirala središnjim delom severne tribine od vrha do podnožja, bio je oslikan Asteriks u crveno-belom dresu koji pesniči gromadu od rimskog legionara u obeležjima Lacija.

Zvezda nije prošla u šesnaestinu finala. Odigrala je na "Marakani" 1:1, pošto je primila gol sedam minuta posle vodećeg pogotka Branka Boškovića. U Rimu je bilo 1:0 za Italijane.

"Delije" su koreografijom potkačile i Milan, koji je u avgustu 2006. došao na megdan "crveno-belima" u revanšu kvalifikacija za Ligu šampiona.

U prethodnoj sezoni u italijanskom fudbalu desio se "Kalčopoli", veliki skandal oko nameštanja utakmica. "Rosoneri" su prvobitno bili kažnjeni izbacivanjem u drugu ligu i iz Uefinog takmičenja, ali su obe drakonske kazne preinačene u blaže.

"Sever" je dočekao Milaneze obojen u crveno-crno, sa jasnom porukom na račun raspleta oko "Kalčopolija" - "Mafijozi".

Milan je pobedio sa 2:1, a uspešniji je bio i kod kuće (1:0).

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA