ŠTA JE BILO OVIM SUDIJAMA? Pet najgorih, potpuno pogrešnih, crvenih kartona u istoriji fudbala! (VIDEO)

 
  • 9

Da li zbog loše matematike, nesigurnosti, pritiska... ipak, sudije su često donosile loše odluke i dodeljivale crvene kartone onima koji to nisu zaslužili, i to iz najbizarnijih razloga

Od mnogih "naj od naj"  izbora, svakako je jedan od zanimljivijih onaj koji opisuje i rangira crvene kartone u fudbalu.

Najbrže dobijeni, najdiskutabilniji... Mi vam predstavljamo pet najgorih sudijskih odluka kada je najstroža kazna u pitanju.

1. Samjuel Inkom (Dnjepar - Karpati)

Trebalo je da bude obična protokolarna stvar kada se vrši izmena. Fudbaler Dnjepra je krenuo ka svojoj klupi, igra je zaustavljena, a ovaj fudbaler iz Gane je skinuo svoj dres.

Kako se približio aut liniji, tako je pritrčao sudija i dao mi u drugi žuti karton zbog skidanja dresa.

Okej, pravilo je jasno, ali ovde je opušteno mogao da prevagne i zdrav razum.

2. Kiren Gibs (Arsenal - Čelsi)

Utakmica koju je Arsen Venger 1000. put vodio s klupe nije bila najbolja za njegov klub, pošto su poraženi od Čelsija 6:0. Međutim, to i nije toliko strašno pošto će se meč više pamtiti po diskutabilnoj odluci sudije.

Kada je pri rezultatu 2:0 Eden Azar je pokušao da postigne treći gol, Aleks Okslejd Čemberlen je bukvalno iz očaja igrao rukom, ali je sudija Anre Mariner pokazao crveni karton Kirenu Gibsu!

3. Ešli Vikers (Dorčester Taun - Havant i Voterluvil)

Definitivno jedna od najsmešnijih odluka sudija odigrala se na meču engleskih niželigaša,  kada je čovek bez odeće, potpuno go uleteo na teren i počeo da trči oko igrača. Pošto redari nisu mogli da zaustave uljeza, mnogi su se smejali, ali nije bilo baš zanimljivo Ešliju Vikersu, treneru i igraču koji je na kraju zaskočio golog čoveka i oborio ga.

Iako su mnogi smatrali da je na ovaj način ubrzao i pomogao da se meč nastavi, sudija nije bio tog stava, pa mu je dao crveni karton. Budući da se sve ovo odigralo u okviru amaterske lige, sam sudija nije viši nivo ni zaslužio.

4. Darius Pjetrašak (Podbeskidi - Leh)

U fazi odbrane, kada se čuva gol, sudije su na najvećem ispitu. Osim ako se baš nije nameračio da pošalje igrača na klupu.

Tako je bilo u utakmici u Poljskoj, kada je sudija izuzetno loše procenio potez Darijusa Pjetrašaka koji je startovao na loptu, i dobro reagovao ispred protivnika, ali je simuliranje protivnika navelo sudiju da loše proceni.

Usporeni snimak objašnjava Darijusov očaj, budući da nikako nije mogao da dokaže deliocu pravde da je njegov potez čist, ili u najmanju ruku, da nije za najstrožu kaznu.

5. Josip Šimunić, Hrvatska-Australija

Kao i prethodni igrači, i Šimunić je trebalo da dobije crveni karton i izađe sa terena - samo nekoliko minuta ranije.

U meču protiv Australije nekoliko puta ulazio je u raspravu s glavnim arbitrom, što se završavalo žutim kartonom. Međutim, zbog pritiska, važnosti utakmice ili nečeg trećeg, sudija se zbunio, niko nije regovao ili primetio, tako da je Šimunić travu napustio posle TREĆEG žutog kartona, što se nikada do sada nije zabeleženo u fudbalu, posebno ne na utakmicama takve važnosti.

Budući da je meč igran na Svetskom prvenstvu, sudiju Grejema Pola su odmah poslali kući, da vežba matematiku.

(Telegraf.rs)

 

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Starudija

    7. februar 2015 | 00:38

    Pa dobro, dvaput su sudije pogresile u ostalim slucajevima ispravno postupile. Bravo za strucnjaka i autora teksta :D

  • Dr

    7. februar 2015 | 00:42

    Pa psv je u utorak(ja mislim)dobio nepostojeci crveni karton u 26. Sekundi meca,alo 26.!

  • Petar

    7. februar 2015 | 11:20

    Najveća krađa ikad je ofsajd sviran Milijašu u polufinalu kupa. Ubedljivo najveća.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA