ŽENSKI TEODOSIĆ: Srpkinja najbolja igračica Evrolige, a pre tri godine htela da završi karijeru! (VIDEO)

 
  • 2

Sonja Petrović nije toliko poznata srpskoj javnosti, jer već pet godina nije igrala za nacionalni tim, a razlog za to su bile mnogobrojne povrede zbog koji je u jednom trenutku razmišljala da "okači patike o klin": Ipak, to nije učinila i prethodne nedelje je bila MVP kola Evrolige

I srpska ženska košarka ima svog Teodosića, a to nije u pitanju nijedna od sestara Dabović ili Jelena Milovanović, niti ijedna članica nacionalnog tima naše zemlje koje su poznate široj javnosti. Reč je o Sonji Petrović koja svojim igrama dominira u Evroligi košarkašica, igrajući za USK Prag.

Devojka koje nije bilo u srpskom nacinalnom timu prethodnih godina prolašena je za najbolju akterku prethodnog kola elitnog takmičenja, jer je imala indeks korisnosti 27.

Petrovićeva je predvodila svoj tim USK Prag do pobede nad ekipom "Gud Ejndžels" iz Košica sa 25 poena, sedam skokova i tri asistencije za 37 minuta na terenu. Partijom koju je prikazala, približila je svoj tim plasmanu u četvrtfinale Evrolige.

Za one koji ne znaju, 26. godišnja košarkašica je do sada uspela da ostvari ogroman broj uspeha na terenima, i možda je u ovom trenutku najtrofejnija igračica koji Srbija ima. Ona u svojim vitrinama ima i titulu prvaka Evrope sa najboljim timom na "starom kontinentu" Spartakom iz Moskovskog regiona, za koji je igrala dugi niz godina.

Takođe prva je Srpkinja koja je zaigrala u ženskoj NBA ligi gde je nosila dres Čikago Skaja i to na direktan poziv generalne menadžerke WNBA tima.

Devojka koja pripada generaciji Jelene Milovanović sa kojom je u mlađim kategorijama u dresu reprezentacije dominirala na svetskim i evropskim šampionatima, bila je 2007. godine proglašena za najbolju mladu košarkašicu Evrope.

Uprkos svim ovim uspesima Petrovićevu su tokom karijere pratile brojne povrede zbog čega je bila primorana da sa samo 23 godine razmišlja o "kačenju patika o klin" i zbog čega je nema u nacionalnom timu, ipak je odustala od toga i nastavila da oduševljava ljubitelje ženske košarke u Evropi.

- Odradiću ugovore sa Spartakom i Čikagom i završavam karijeru. Nažalost, sa 23 godine sam maltene, invalid. Sa utakmica sam šest puta dolazila kući na štakama. Stanje moje hrskavice u kolenu jasno govori šta sam sve pretrpela - govorila je pre tri godine Petrovićeva.

Njene sadašnje partije su, ipak dokazale da je napravila dobar izbor odabravi da nastavi da igra, a nadamo se da će se predomisliti i kada je u pitanju selekcija Srbije i da će već na leto biti na pripremama reprezentacije i sa seniorskim timom nastaviti da osvaja medalje kao što je to činila i u mlađim kategorijama

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesalomivi

    6. februar 2015 | 17:45

    Bravo!!! Ali najbolji igrac kola u EL! Daleko je to od najboljeg igraca EL!

  • Nikola

    6. februar 2015 | 19:34

    Svaka čast na tekstu. Sonji sve najbolje a pre svega puno zdravlja. Košarkaška javnost zaslužuje da joj se kaže istina zašto Matović Petrović Miljković, Musović i Knežević ne igraju za reprezentaciju kada se zna kakav bi bio ishod na terenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA