5. februar je dan fudbalskih majstora! Rođendan je Ronaldu, Nejmaru i jednom fudbalskom vitezu! (VIDEO)

Koliko se samo danas fudbalskih svećica duva, iznenadićete se

  • 8

Rođendanskom tortom se danas slade nezaboravni asovi poput Kristijana Ronalda, Nejmara, Karlosa Teveza, Rodriga Palasija, Ćezare Maldinija i Đovanija van Bronkhorsta.

Peti februar je dan kada je nekolicina svetskih poznatih asova, na čelu sa najboljim igračem planete rođeno, zato ovaj dan bi trebalo posebnim flomasterom označiti u fudbalskim kalendarima.

Kristijano Ronaldo – suvišno je trošiti reči o najboljem igraču današnjice. Sa Mančesterom i Realom osvojio sve što se može zamisliti a dovoljno je reći da je vlasnik tri Zlatne lopte.

Nejmar – Kapiten Brazila i Barselonin superstar slavu je osetio vrlo rano a kako je tek napunio 23 godine, nesumnjivo je da mu najbolji dani tek predstoje.

Karlos Tevez – Temperamentni Argentinac, popularni ,,Apač” gde god da igra predstavlja nerešivu enigmu za protivnike. Trofeji mu ne manjkaju ali ga je luda glava sprečila da uradi više na individualnom planu.

Rodrigo Palasio – Miljenik navijača Boke Juniorsa koji je u tandemu sa Martinom Palermom ,,Bombonjeri” priređivao spektakle. Sada već vremešni napadač Intera ostaće upamćen I po karakterističnoj ,,kikici” koju nosi.

Ćezare Maldini – Igračka I trenerska legenda Italije I Milana. Otac još jedne legende - Paola a istim stopama ide I unuk Danijel koji je pre par godina neustrašivo uklizao Klarensu Sedorfu.

Đovani van Bronkhorst – Jedan od najboljih levih bekova u istoriji fudbala. Uzdanica Rajkardove Barselone sa kojom je osvojio sve, a 106 puta nosio dres holandske reprezentacije. U svojoj zemlji dobio je najviše odlikovanje i nosi titulu viteza.

Današnji dan je iznedrio šampione pa svi koji budućim sinovima žele slične karijere neka se bace na posao i u dogovoru sa lepšom polovinom tempiraju 5. februar za porođajni termin. Ako nas pitate, nećete pogrešiti!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA