Direktor Rostova hteo da ukrade Radiću 50.000 evra spremljenih za operaciju!!!

 
  • 0

Srpskom golmanu pare za transplataciju bubrega poslao predsednik Čečenije Ramzan Kadirov, jer je povređen u duelu sa njegovim Terekom. Rostov duguje Radiću i 300.000 evra za plate

Golmanu ruskog Rostova Dejanu Radiću, koji je aprila prošle godine posle povrede na terenu ostao bez bubrega, klub je pokušao da otme novac koji je dobio za operaciju. Radić ne brani od kraja aprila 2011, kad je u duelu s igračem Tereka Zaurom Sadajevom teško poveđen, nakon čega mu je odstranjen bubreg.

Za sve to vreme, od Rostova ne samo da nije dobio ni novčića za lečenje, nego su mu rusi uskratili i redovna primanja i duguju mu osam plata. Osim toga, posle povrede, predsednik Tereka, koji je ujedno i predsednik Čečenije, Ramzan Kadirov poslao mu je 50.000 evra za operaciju u Nemačkoj, ali je direktor Rostova Jurij Belous pokušao da taj novac prebaci na račun kluba.

- Svi moji problemi počinju dolaskom Belousa na mesto generalnog direktora kluba. Doveo je mnogo igrača i jednostavno prestao da plaća one koji su došli pre njega. Čak je pokušao da otuđi novac koji mi je poslao predsednik Čečenije. Srećom, Kadirov je prozreo njegovu nameru, pa je novac umesto na klupski prosledio direktno na moj račun - rekao je Radić u razgovoru za Blic.

Radiću nije isplaćeno ni osam mesečnih plata, što je oko 300.000 evra, ali on veruje da će taj novac dobiti, jer ima sve papire uredne. Na njegovoj strani je zakon, ali bivši golman Rada i Vojvodine ima i apsolutnu podršku ruske javnosti, pre svega svih navijača Rostova.

- Od juna prošle godine nisam video ni evra od kluba. Nekome mojih osam plata ne predstavlja bogatstvo, ali meni znači. Uskoro treba da gostujem u jednoj vrlo gledanoj TV emisiji gde ću da izložim svoj problem. Uz mene su i finansijeri kluba. Obećali su mi novi ugovor ako odlučim da nastavim da branim ili posao u klubu ako prestanem s aktivnim branjenjem.

Problem je što ni oni nemaju uticaj na Belousa koji mi je jasno naglasio da mu nisam prioritet. Želeo sam da se preselim u Rusiju, da dovedem ovde suprugu i troje dece, ali sad ne znam šta da radim.

(Telegraf.rs / izvor: Blic)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA