Totenhem i Everton u polufinalu FA Kupa (VIDEO)

 
  • 0

"Pevci" pobedili Bolton u četvrtfinalu sa 3:1, "karamele" slavile sa 2:0 u gostima protiv Sanderlenda

Totenhem i Everton su zaključili spisak polufinalista engleskog FA Kupa. "Pevci" su na svom terenu lako izašli na kraj sa Boltonon i pobedili 3:1, dok su "karamele" slavile sa 2:0 u četvrtfinalnom duelu kao gosti protiv Sanderlenda.

U meču prepunom emocija Totenhem i Bolton odigrali su ponovljeni četvrtfinalni meč. Podsetimo, njihov duel pre deset dana je prekinut u 41. minutu zbog tragičnog kolapsa Fabrisa Muambe.  Pre utakmice menadžer Boltona Oven Kojl je zahvalio Totenhemu kao klubu i svim navijačima londonskog kluba na pomoći i podršci prilikom umalo tragičnog incidenta sa Muambom.

Ipak, igrači Totenhema na terenu nisu imali milosti prema Boltonu. Dugo su "pevci" lomili otpor gostiju koji su se sjajno branili. Posle serije promašenih šansi, goste je konačno načeo, 34-godišnji novozelandski štoper Rajan Nelsen. On je glavom iz gužve pogodio posle kornera Van der Varta sa desne strane. Prednost je povećao Geret Bejl posle aistencije Džermejna Defoa. Bolton je u 90. minutu smanjio preko Kevina Dejvisa, ali je Luj Saha u četvrtom minutu sudijske nadoknade vratio "pevcima" dva gola prednosti i postavio konačnih 3:1. Totenhem će u polufinalu igrati protiv Čelsija.

Everton je jedna od retkih ekipa koja je u 2012. godini pobedio Sanderlend na njegovom terenu. "Karamele" su povele autogolom Vohana, a pobedu je potvrdio januarsko pojačanje Nikica Jelavić. Everton je tako obezbedio plasman u polufinale, gde će ukrstiti koplja sa gradskim rivalom Liverpulom. Biće to njihov prvi duel u ovom takmičenju posle 35 godina.

Polufinalni dueli su na programu 14. i 15. aprila.

Video: Jago otkrio kome je bila namenjena poruka na Tviteru: "Neki ljudi su mi pisali ružne reči..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA