INTERVJU Milica Mandić, najlepša srpska olimpijka: Nemam dečka, volela bih da upoznam Noleta! (FOTO)

 
  • 0

Tekvondo šampionka i naša uzdanica na Igrama u Londonu kaže da će dati sve od sebe u borbi za medalju... "Jedva čekam da u Olimpijskom selu upoznam teniskog broja 1 i druge naše i svetske slavne sportiste", kaže Milica za Telegraf

Srbija će po prvi put u istoriji imati predstavnika u tekvondu na Olimpijskim igrama, a za to je zaslužna Milica Mandić. Tiho i nečujno, mlada i, mora se priznati, prelepa Milica "ušunjala" se u odabrano društvo putnika za London, u kojem se već nalaze asovi srpskog i svetskog sporta poput Novaka Đokovića, vaterpolista, Ivane Španović...

Osim nje, Srbiju će u tekvondu predstavljati Dragana Gladović (20) i Damir Fejzić (17), a Mandićeva ima ambiciju da se na najvećoj sportskoj smotri bori za jednu od medalja.

U razgovoru za Telegraf.rs,  21-godišnja Milica, objašnjava otkud joj želja da se bavi baš borilačkom veštinom. 

- Oduvek su me privlačile borilačke veštine, a za tekvondo sam se zainteresovala kad sam videla plakat na školi, pa sam rešila da probam. Imala sam i tu sreću da su me roditelji od samog početka podržavali, što mi je jako bitno.

Tekvodno, ipak, nije toliko popularan u Srbiji. Da li mislite da će biti bolje? 

- Posle našeg uspeha u Kvalifikacijama mislim da su deca dobila veću želju za treningom i takmičenjem, i taj dodatni "vetar u leđa" koji im je bio potreban! Bilo bi mi jako drago da pokušavaju i krenu mojim stopama.

Zajednički cilj u Londonu

Možda tako izgleda, ali tekvondo nimalo nije jeftin sport. Vaš kolega Novozelanđanin Logan Kempbel pokušava da sakupi 250.000 dolara za pripreme i odlazak na OI u London. Da li je i vama potrebno toliko novca?

- Ne znam koja je tačna suma za sve to, ali znam da je dosta novca u pitanju. Tu spadaju i razni test turniri, pripreme u zemlji i inostranstvu, kondicioni trener, psiholog, sparing partneri... Dosta nam pomaže Olimpijski komitet Srbije koji je uz nas sve vreme, i mi tim ljudima dugujemo veliku zahvalnost! Teško je naći sponzore, ipak tekvondo nije toliko popularan u Srbiji. Međutim, nadam se da ćemo i to promeniti!

Iako debitant na najvećem sportskom takmičenju, da li se vodite starom olimpijskom parolom "Važno je učestvovati", ili imate ambiciju da se borite za neku od medalja.

- Ambicije su, kao i uvek, visoke. Jesmo napravili veliki rezultat time što smo se kvalifikovali, ipak, Srbija će po prvi put imati predstavnika u tekvondu na OI, ali to nas neće sprečiti da damo maksimum u Londonu. Želim da u ovom pripremnom periodu, kao i na samim Igrama, dam sve od sebe. Da se vratim sa saznanjem da sam učinila sve što sam mogla, a da li će to biti dovoljno za medalju, videćemo.

Imaćete priliku da tokom boravka u Londonu malo bolje upoznate jedan od najlepših gradova na svetu. Ako vam, naravno, obaveze to dozvole.

- Nikad nisam bila u Londonu, a jako bih volela da ga bar malo upoznam. Ako budem imala slobodnog vremena, iskoristiću tu priliku.

U olimpijskom selu ćete se družiti sa ostalim srpskim sportistima, poput najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, vaterpolista, verovatno i odbojkaša.

- Naravno da jedva čekam da upoznam Noleta i ostale naše sjajne sportiste. Dosta će mi značiti to što ćemo svi biti zajedno. Cela ta pozitivna energija između sportista, kao i činjenica da smo svi došli s jednim ciljem i da se zarad tog cilja međusobno podržavamo i držimo zajedno!

Veliki sam navijač Partizana

Obaveze i treninzi vam sigurno ograničavaju slobodno vreme i privatan život...

- Kada se bavite vrhunskim sportom, privatan život uvek mora bar malo da ispašta! Porodica, društvo, fakultet, izlasci... Sve je u drugom planu. Zato se trudim da u slobodno vreme odem na kafu sa društvom ili u bioskop. Ali, oko sebe imam osobe pune razumevanja i podrške, koje znaju moje prioritete i potpuno me razumeju! Hvala im na tome!

Zbog vašeg izgleda počela su poređenja sa najlepšim srpskim sportistkinjama, Anom Ivanović, Ivanom Španović, odbojkašicama...? 

- Ponekad me porede sa njima, i moram reći da mi to prija. Ipak su one proglašavane za neke od najlepših sportiskinja sveta, tako da je uvek lepo biti u takvom društvu.

A udvarači? Koliko je hrabrosti potrebno momcima da priđu najboljoj tekvondistkinji države? 

- S vremena na vreme mi prilaze, nisu rezervisani. Moram da priznam da imaju jako pozitivne stavove po pitanju sporta kojim se bavim. Oduševljeni su mojom posvećenošću tekvondu i činjenicom da sam uspešna u tome.

Većinu muškaraca će interesovati da li imate dečka? 

- Nemam dečka!

Koliko pratite druge sportove i za koga navijate?

- Pratim, naravno, a veliki sam navijač Partizana.

(A. Grujić)

Video: Žena plače posle stravičnog pada košarkaša Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA