Pet stvari po kojima će navijači Partizana pamtiti 2014. godinu! Dve su Grobarima posebno drage! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 14

Crno-beli su prethodne godine osvojili 13. uzastopnu titulu u košarci, zabeležili su dve pobede u fudbalskom večitom derbiju, ali za još dve jako bitne stvari su najviše upravo Grobari zaslužni

Godina za nama mogla bi se reći da je bila uspešna za sportsko društvo Partizan, iako možda ne kao i prethodne. Ipak te ružne stvari svaki navijač crno-belih želi svakako da zaboravi, pa ćemo se podsetiti pet stvari po kojima će Grobari pamtiti 2014. godinu!

5. Pobeda u 146. večitom derbiju - Partizan - Crvena zvezda 2:1

Crno-beli su do trijumfa u okršaju sa Zvezdom u finišu sezone 2013/14 stigli golom Nemanje Kojića u nadoknadi vremena, a iako pobeda u derbiju nije pomogla Partizanu da odbrani titulu, svaka pobeda nad večitim rivalom je posebno draga navijačima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ovaj meč ostaće upamćen po dva odbranjena penala Milana Lukača igračima Zvezde, spektakularnom golu iz slobodnog udarca Nikola Drinčić od kojeg Bobanu Bajkoviću nije bilo spasa, kao i već pomenutom pobedonosnom golu napadača crno-belih. Podsetite se najinteresantnijih detalja sa ovog meča.

4. Partizan je 13. uzastopni put postao šampion Srbije u košarci

Vujoševićeva mašinerija nastavila je dominira u domaćim košarkaškim okvirima! Partizan je u finalu domaćeg plej-ofa savladao Zvezdu sa 3:1 u seriji, iako su crveno-beli vodili sa 1:0 u pobedama.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Finalnu seriju obeležio je Bogdan Bogdanović koji je na četiri meča postigao ukupno 123 poena.

3. Pobeda u 147. derbiju - Partizan - Crvena zvezda 1:0

Prvi ovosezonski derbi u JSL takođe je pripao crno-belima! I opet je Drinčić bio strelac iz slobodnog udarca, a ovaj gol je bipo jedini na meču!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Bomba veziste Partizana bila je neodbranjiva za golmana Zvezde Rajkovića.

2. Aleksandar Pavlović došao u Partizan i to dva puta!

Krilni košarkaš pojačao je crno-bele u dve izuzetno teške situacije za klub čime je dokazao koliku ljubav gaji prema Partizanu. Pavlović je prvo u crno-beli tabor stigao početkom februara 2014. godine, kada je ekipa Duška Vujoševića bila u velikom problemu zbog brojnih povreda.

Miljenik Grobara je pomogao da crno-beli stignu do 13. uzastopne titule, a zatim je i posle insistiranja navijača Partizana, koji su početkom ove sezone na mečeveima crno-belih pozivali Pavlovića da se vrati, to i učinio.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Još jednom je Pavlović pokazao ljubav prema klubu, a oduševljeni Grobari su ga spektakularno dočekali u Pioniru.

1. Saša Ilić produžio ugovor sa Partizanom na još godinu dana!

Legenda fudbalskog kluba Partizan po završetku sezone 2013/14, iako sa punih 36 godina, odlučio je uz dogovor sa upravom kluba da odigra još jednu sezonu u crno-belom dresu, zbog čega je svaki navijač kluba iz Humske bio posebno radostan.

Kapiten crno-belih je prethodne godine stigao do 700. meča u dresu Partizana, po čemu se pridružio Momčilu Vukotiću, koji je rekorder po broju nastupa za klub iz Humske.

 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Grobari na gotovo svakom meču ove sezone kapitenu Iliću pevaju pesmu - "ja bih da igra još malo...", a da li će on i na kraju ove sezone produžiti ugovor ili završiti karijeru ostaje da se vidi. U svakom slučaju navijači Partizana će tokom proleća sigurno moći da uživaju u Ilićevim majstorijama.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA