ZA TRI KOPLJA ISPRED MESIJA I RONALDA: Tadić među najboljim pakerima Evrope! (VIDEO)

Srpski reprezentativac nalazi se na visokom petom mestu po broju šansi za gol koje je stvorio svojim saigračima

  • 6
Dušan Tadić, Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi Foto: AP/Tanjug

Novo veliko priznanje za Dušana Tadića. Srpski reprezentativac blista u svojoj debitantskoj sezoni u Premijer ligi i jedan je od najbolje ocenjenih igrača, a sada se nalazi na petom mestu na listi najboljih pakera u Evropi.

Krilni igrač Sautemptona je, po broju šansi za gol koje je stvorio saigračima u samom vrhu evropskog fudbala, a izraženo u brojkama to su 53 dodavanja iz kojih su njegovi igrači postigli ili mogli da postignu gol. Ispred njega su Dimittri Paje iz Marseja sa 68, Fabregas sa 64, Kevin de Brujne sa 59 i Stjuart Dauning sa 54.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Važno pomena jeste sigurno da su na ovoj listi daleko iza srpskog rprezentativca ostala dvojica najboljih igrača planete - Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo. Argentinac je u prvih 20 sa 42 dodavanja, dok asa Reala iz Madrida nema ni u tom delu, jer je do sada imao 39 asistencija.

Inače, Tadić je do sada u šampionatu Engleske imao sedam asistencija za pogodak i na drugom je mestu lige odmah iza Seska Fabregasa koji ima duplo više.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D

    3. januar 2015 | 15:13

    Ali kad obuce dres reprezentacije,magija nestaje.

  • Hans

    3. januar 2015 | 15:47

    Hahah pa njima dvojici to nije ni zadatak.. mng glupo poredjenje..

  • Sreten Stosic

    3. januar 2015 | 15:09

    Posle koliko godina nasa reprezentacija ima pravu 10tku. Kopletan igarac koji igra na vrhunskom nivou. Nadam se da je selektor Curcic da ga iskoristi bolje od svojih predhodnika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA