"Grobari" neće zaboraviti herojski potez Ivana Ivanova

 
  • 0

Fudbaler Partizana stegao zube i odigrao meč u Kuli iako mu je dan ranije umrla majka, istu stvar uradio pre tri godine Moreira zbog čega je dobio nagradu navijača "Dragan Mance"

Fudbaler Partizana Ivan Ivanov odigrao je ceo meč protiv Hajduka u Kuli, iako je prethodno saznao da mu je u Sofiji umrla majka. Odanost klubu i drugarima iz tima "grobari" sigurno nikada neće zaboraviti bugarskom fudbaleru, kome sigurno niko ni reč ne bi rekao da je spakovao stvari i momentalno otputovao u Sofiju.

Ovako, Ivanov je kući otišao dan kasnije, ali je Partizan, zahvaljujući i njemu, ostvario bitnu pobedu protiv Hajduka i odneo bodove iz Kule (2:0). Bugarin je stigao na sahranu majke, a kako je Telegrafu rečeno u Partizanu, sugurno će se vratiti pred subotnji meč protiv Rada na Banjici.

Partizan je gotovo identičan primer imao i pre dve i po godine. Tačnije, 4. avgusta 2009. godine tadašnjem prvotimcu Almamiju Moreiri preminula je majka, samo dan pre revanša 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv kiparskog APOEL-a. Portugalac sa Gvineje Bisao je odlučio da odigra utakmicu za Partizan, čak je i postigao gol u trijumfu od 1:0. Nekoliko meseci kasnije dobio je nagradu navijača "crno-belih" "Dragan Mance" za odanost klubu.

Osvrtom u bližu prošlost dolazimo do još nekoliko sličnih primera hladnokrvnosti, ili pak profesionalizma vrhunskih sportista koji ostanu bez važnog člana porodice. Srpski košarkaš Zoran Savić ostao je bez majke tokom šampionata Evrope u Španiji 1997. godine, ali je ipak odlučio da ostane uz tim, koji je kasnije osvojio zlatnu medalju pobedom u finalu nad Italijom 61:49.

Sezona 2003. u Formuli 1 protekla je u potpunoj dominaciji Ferarija i Mihaela Šumahera, pa Nemac ne bi ni osetio promene u generalnom plasmanu da se nije pojavio na Velikoj nagradi San Marina. Naime, Šumiju, ali naravno i njegovom rođenom bratu Ralfu, majka je umrla dan pre trke u Imoli, ali su njih dvojica i pored svega odlučili da se nađu u svojim bolidima. Mihael je i na toj trci bio ubedljiv i ostvario pobedu, u tom trenutku 65. u karijeri.

Sa druge strane, bilo je i sportista koji nisu mogli da se nose sa gubitkom najdražih, pa je tragedija u porodici katastrofalne posledice ostavila po nemačkog golmana Roberta Enkea. Standardni golman Hanovera i reprezentacije Nemačke nije uspeo da preboli smrt dvogodišnje ćerkice, vraćajući se sa njenog groba skočio je pod voz 10. novembra 2009. godine i tako tragično završio život.

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA