IVANA ŠPANOVIĆ: Volim kad muškarci znaju da sam jača od njih! (VIDEO)

 
  • 9

Najbolja srpska atletičarka i druga u Evropi ove godine u skoku u dalj Ivana Španović specijalno za Telegraf pričala o sebi na jedan drugi način * Šta voli da kuva, u čemu je još dobra osim atletike, kao i to koliko joj smetaju komentari muškaraca na njenu konstituciju

Ne samo da je najlepša sportiskinja Evrope, ona je i jedna od najboljih. Srpska atletičarka Ivana Španović imala je najuspešniju sezonu iza sebe.

Dve velike medalje, bronza sa Svetskog prvenstva u dvorani i srebro sa Evropskog na otvorenom, kao i drugo mesto u Dijamantskoj ligi, su rezultat koji nijedan naš atletičar nije ostvario.

U novogodišnjem razgovoru za Telegraf, Ivana je pričala o tome šta želi sledeće godine, koje jelo najviše voli da jede, a zabranjeno joj je, i šta misli o muškarcima koji smatraju da je previše jaka za ženu.

Foto: ASS Foto: ASS

-Protekla godina mi je bila najuspešnija do sada, a tako sam rekla i prošle godine, pa se nadam da će se taj trend nastaviti - kaže Ivana za Telegraf i dodaje:

- Ova je bila posebno uspešna, jer sam uspela da osvojim dve velike medalje, pobeđivala sam na Dijamantskoj ligi, na kraju zauzela drugo mesto na svetskoj rang listi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Želim da u 2015. godini ponovo nađem na pobedničkom postolju na Svetskom prvenstvu i potrudiću se da medalja bude sjajnija nego prošli put - obećala je Španovićeva

Međutim, zanimljivo je da za razliku od ostalih kolega atletičara, koji padnu u zaborav posle takmičenja, Ivana je konstantno prisutna u medijima zbog svoje aktivnosti na društvenim mrežama, a komenatari fanova su pozitivni.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Sve što radim radim po neko osećaju, jer vidim i po slikama koje delim šta zanima moje fanove.

- Ostaviću po strani to što svako voli da vidi devojku u kupaćem kostimu...odnosno u mom slučaju u sportskoj opremi. Međutim, meni to nije prioritet, mislim da ne treba da se skidam, jer to nije moj posao - objašnjava Ivana i u dahu nastavlja:

- Trudim se da pružim pravi primer na stazi, da svaki segment svog života podelim sa fanovima na društenim mrežama. Ne radim to u velikoj meri, ali s vremena na vreme postavim slike sa treninga sa priprema ili gde sam već..

Foto: Predrag Vučković/RedBullContentPool Foto: Predrag Vučković/RedBullContentPool

- Zanimaju komentari ljudi, a pogotovo muškaraca koji osporavaju moju snagu, brzinu i fizičku spremu.

- To izaziva posebno dobro raspoloženje kod mene, jer sam svesna da sam jača i sposobnija od mnogih muškaraca koje poznajem - priznala je Ivana.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na pitanje u čemu je još najbolja osim atletike, naša šampionka je odgovorila:

- Ono što ljudi prate je Ivana koja skače u dalj. Tu medijsku pažnju pokušavam da podnesem na pravi način. Mnogo dece dolazi na stadion zbog mene, da gleda ili počne da trenira.

Foto: printscreen/twitter/@IvanaSpaNOv1c Foto: printscreen/twitter/@IvanaSpaNOv1c

- Sve ono što nije atletika ostavljam za meni drage ljude. U čemu sam dobra?

-Trudim se da budem u svemu, da budem dobra sestra, verenica, prijatelj i sve ostalo - otkrila je Španovićeva.

Pogledajte ceo Intervju

Zanimljivo je da Ivana najviše voli da sprema jelo koje joj je zabranjeno u nekom takmičarskom periodu.

- Pošto moram da pazim šta jedem, ako to nisu salate sa mesom, onda najviše volim da spremam testetninu koju obožavam. Jednostavno volim ugljene hidrate, ali ne smem da jedem puno zbog takmičenja - kaže Ivana.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ona je istakla da nema problem sa tim što muškarci smatraju da bolje izgleda u sportskoj opremi nego u elegantnom izdanju

- To je nromalno, ja sam sportista i zbog toga što radim izgledam drugačije od manekenke ili deovjke koja ne radi ništa. To što radim nije lako i izgledam tako kao jeste. Ja se sebi dopadam i u sportskom i u elegantnom izdanju.

Ako niste znali omiljeni sportista Ivane Španović je jedna legendarna atletičarka ali trkačica na 100 i 200 metara.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

-Imala sam priliku u Londonu na Olimpijskim igrama da upoznam sve koje sam htela, najviše sam radosti osećala kada sam videla zvezde koji su mi bili veliki uzori, a sada su samnom na borilištu - priznaje Ivana i otkriva ko je ipak broj !

- Najveća želja mi je bila da upoznam Merion Džons i to sam uspela pre par godina. Bez obzira na sve što se desilo sa njom ali njena karijera je feneomenalna i volela bih da postignem bar deo - priznala je Ivana.

Pogledajte Video kako je izgledala Ivanina godina:

(Dragutin Stojmenović)

Video: "Dao bih odmah 5 godina života da osvojim titulu s Vojvodinom": Lalatović predstavljen u Novom Sadu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    2. januar 2015 | 14:40

    Srecna ti Nova Godina!... Iako si takmicarski duh,ne treba ti to, musko-zensko.Dovoljno si lepa i draga,tako da si samo ti - superiorna.I posto si, (sasvim normalno), zeljna paznje,deli je na kasicicu, da ti duze traje.Tebi i tvojim najdrazima :"Srecna Nova Godina"...

  • Radovan III

    2. januar 2015 | 12:35

    A i da si preslatka!

  • 31

    2. januar 2015 | 13:21

    Slatka je, i sviđa mi se sto je pomalo stidljiva dok priča... Sve u svemu skroz je moj tip ! :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA