PRŠTI KRV, PADAJU GLAVE: Najbolji nokauti u 2014. godini! (VIDEO)

 
  • 2

Ako ste propustili neke od najzanimljivijih poteza iz ringa ili oktagona, možete ih pogledati na jednom mestu

Godinu za nama u MMA sportu, kik-boksu obeležio je veliki broj atraktivnih udaraca, nokauta, davljenja, a za sve ljubitelje borilačkih veština spremili smo kratak pregled najzanimljivijih poteza.

Od srpskih boraca godinu je svakako obeležio potez Dušana Džakića, koji je pošto je giljotinom savladao svog protivnika, istom spasao život ukazavši mu prvu pomoć.

Takođe, godinu je obeležio u strašan nokaut srpskog kik boksera Ljube Jalovija, o kojem je pričao ceo svet.

Ove, ali i ostale najzanimljivije nokaute pogledajte ispod.

1. Endi Li - Džon Džekson

U meču koji je bio uvodna borba za glavnu borbu za titulu prvaka sveta, favorit Endi Li (33-2 skor) upisao je 24 nokaut u karijeri. Endi je u prvoj rundi kruzer kategorije strašnim krošeom pogodio u bradu Džona Džeksona (18-2), posle čega su lekari morali da ga spašavaju.

2. Marian Rusu - Ben Šneider

Nokaut za samo tri i po sekunde! Ako se neka borba brzo završila ove godine, onda je to upravo ova, s obzirom da je Marian Rus levim krošeom patosirao Šneidea neverovatnom brzinom.

3. Dževad Poturak - Aberahman Kulibalij

Najbolji kikbokser Bosne i Hercegovine Dževad Poturak oduvao je krošeom Francuza Aberahmana Kulibalija, koji je završio na podu Arene u Zenici

4. Rejnold Denijels - Fransoa Ambang

Dva puta patosiran za 10 sekundi! Rejnold Denijels je prvobitno levim krošeom poslao na pod Fransou Ambanga, posle čega se ovaj brzo pridigao na noge. Ipak drugi nalet Rejnolda , kružnim udarcem nogom posle okreta od 360 stepeni, Ambang nije uspeo da izdrži već je nepomičan ostao na zemlji.

5. Nokaut godine

Borba koju je obeležio strašan dvostruki udarac nogom iz okreta, a upravo taj drugi patosirao je jednog od boraca.

6. Aleks Trofimov - Ljubo Jalovi

Strašan potez srpskog kik boksera, koji je kolenom završio protivnika već u prvoj rundi.

7. Džoš Saman - Edi Gordon

Na UFC borbi viđen je neverovatan potez Džoša Samana koji je u drugoj rundi "high kick-om" bacio na pod Gordona

8. Najbrži nokaut ikad

Jedan borac nestrpljivo je čekao da borba počne, dok je drugi mirno pratio znak sudije. Tek što je dat znak za početak borbe, nestrpljivi momak se zaleteo u pokušaju da odmah nokautira protivnika, ali ga je iznenadio direkt, koji ga je poslao na patos

9. Alister Overim - Stefan Struve

Alister Overim je serijom udaraca potpuno onesvestio protivnika, zbog čega je sudija morao da reaguje.

10. Hoze Džonston - Alan Grej

Udario ga je nogom i izbio mu oko! U amaterskoj borbi u Mičigenu Hoze Džonston je udarcem nogom izbio oko Alanu Greju posle čega je borba prekinuta.

11. Leteće koleno!

12. Lioto Mačida - Dolavej

Japanski borac je prvih 50 sekundi meča bio povučen dajući protivniku nadu i priliku da ga napadne, a odna ga je za samo deset sekundi sa nekoliko brzih i neodbranjivih udaraca patosirao i pobedio.

13. Meč godine! Majkl Bisping i Čung Li

Prvopomenuti je rešio dvoboj u svoju korist serijom udaraca nogom, od koji je jedan posebno bio koban po ostanak Lija u meču.

14. Bojan Veličković - Nikolaj Aleksahin

Srpski MMA borac savladao je Rusa Nikolaja Aleksahina gušenjem u drugoj rundi na humanitarnom turniru „Tesla Fighting Championship 4 – Slovenska bitka“!

15. Noga u glavu!

16. Dušan Džakić - Sebastijan Emini

Jedna od upečatljivijih borbi na nedavno završenom “Serbian batle championship 4″ bila je ona između srpskog takmičara Dušana Džakića i Hrvata Sebastijana Eminija. Potez srpskog borca posle giljotine, kada je spasao život Hrvatu verovatno je najsportskiji potez godine!

17. Džesika Aj - Lesli Smit

Dvoboj dve Amerikanke, Džesike Aj i Lesli Smit bio je izuzetno krvav o čemu svedoči i pocepano uvo Smitove. Naime, Džesika Aj je u prvoj rundi okršaja desnim krošeom pogodila uvo Smitove i raskrvarila ga, a zatim nastavila da cilja ranjeno mesto svoje protivnice.

(Telegraf.rs)

Video: Trener Vojvodine o najluđem meču Superlige: "Kada smo dobili onaj penal..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA