Haos u Brazilu, vođi navijača pucano u glavu! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

 
  • 0

U masovnoj tuči učestvovalo je oko 1.000 navijača Palmeirasa i Korintijansa, a najgore je prošao Andre Alveš, vođa grupe "Alvi verde"

Haos je jedina reč kojom se može opisati ono što se danas dešavalo u brazilskom Sao Paaolu, uoči derbi meča ljutih gradskih rivala Palmeirasa i Korintijansa. Huligani oba tima su se sukobili nekoliko sati pre meča, a epilog žestoke tuče je da je sedam osoba ranjeno i da se nalaze u bolnici.

Tokom nasilja navijača, u kojem je učestvovalo više od 1.000 ljudi, korišćene su bejzbol palice, lanci, motke, bokseri, kamenje i drugo. Huligani su se sukobili u severnom delu Sao Paola, kraju po imenu Fregesija. Najteže je prošao Andre Alveš zvani Lezo, vođa Palmeirasove grupe navijača "Alvi verde". On je upucan u glavu i u teškom stanju je prebačen u bolnicu, gde je utvrđeno da ima oštećenja mozga i lekari se i dalje bore za njegov život. 

Kasnije je u istu bolnicu stiglo još šest povređenih navijača iz masovne tuče. Jedan od njih je upucan u stomak, drugi je pretučen metalnim šipkama, dok ostali imaju posekotine i lomove, ali su van životne opasnosti. Policija je potvrdila da je uhapsila sedam izgrednika za koje se sumnja da su učestvovali u pucnjavi na Alveša. Pretpostavlja se da je tuča "500 protiv 500" dogovorena putem Interneta i policija zato nije sprečila haos. Postoje i sumnje da je baš na Alveša pucano iz osvete, jer huligani iz suprotnog tabora navodno smatraju da je on organizovao ubistvo Daglasa Karina Silve, bivšeg vođe Korintijansove ozloglašene grupe navijača po imenu "Manča". Silva je ubijen prošle godine i njegovo telo je bačeno u reku. Na video snimku se vidi kako ranjenog huligana unose u kola kako bi ga prevezli u bolnicu...

Kada je stigla na lice mesta, policija je uspela da spreči dalje sukobe koristeći gumene metke i suzavac. Zaplenjena je velika količina hladnog oružja, što se vidi na slici iznad. Ranije ove nedelje vlasti su zabranile suparničkim grupama navijača iz mesta Kampinas, grupama "Gvarani" i "Ponte Preta" da prisustvuju utakmicama njihovih timova zbog ranijih sukoba i tuča u kojima je poginuo jedan navijač.

Na kraju je oko 2.000 Palmeirasovih navijača, koji su u ovom meču bili gosti, ipak došlo na stadion "Pakaembu". Korintijans je pobedio ljutog rivala 2:1.

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA