Emir Bekrić na pripremama u Španiji

 
  • 0

S obzirom na to da atletska dvorana u Beogradu još nije gotova srpski preponaš mora da se izmesti na Tenerife gde će nastaviti pripreme za sledeću sezonu

Posle dva meseca priprema u Beogradu, Emir Bekrić zajedno sa trenerom Mirjanom Stojanović i timom, u nedelju, 30.novembra kreće put Tenerifa. Kvalitetni uslovi za trening su u ovom periodu rada najbitniji. U Beogradu je bilo poteškoća u radu.

Bekrić je inače pre nekoliko dana napustio AK Partizan i prešao u Radnički iz Kragujevca

- Otkako smo počeli sa pripremama, u oktobru, više smo improvizovali treninge i morali smo da snalazimo, jer smo radili na stadionu Partizana, a zbog zgusnutog rasporeda utakmica, bilo je potrebno da se prilagođavamo.

- U Beogradu, bez kružne dvorane, koja je Emiru potrebna, ne mogu da se urade adekvatni treninzi na preponama, a kako u ovom periodu ima dosta trčanja, značiće nam odlazak u toplije krajeve. Ostajemo tri nedelje, imamo na raspolaganju trenažni objekat koji nam pruža sve što nam je potrebno za dobar rad - kaže Mirjana Stojanović, trener Emira Bekrića.

U novoj sezoni ima nekoliko promena.

-Sa nama je i dalje sparing partner Miloš Raović, izvrstan četristometraš, koji je i u prošloj sezoni bio deo tima. Obnovljena je saradnja sa fizioterapeutom Brankom Penićem, koji je sa Emirom radio i 2012. godine kad je osvojio medalju na Evropskom prvenstvu.

- U međuvremenu, došlo je i do promene kluba, sada smo u Radničkom iz Kragujevca, klub cilja prvo mesto u Kupu šampiona, i to takmičenje će Emiru biti od velikog značaja kao priprema za Svetsko prvenstvo koje ga očekuje u 2015.

Najvažnije takmičenje u narednoj godini biće Svetsko prvenstvo u Kini.

- Cela naredna godina biće važna jer se ispunjavaju olimpijske norme. Emiru će akcenat biti na Svetskom prvenstvu u Kini, gde brani bronzanu medalju na 400 metara prepone, a Milošu Raoviću je cilj seniorsko prvenstvo Evrope gde će pokušati da osvoji odličje na 400 metara. Izvršena su testiranja u Zavodu za sport i fizičku kulturu, koja su pokazala dobru spremu i da u ovom trenutku možemo da podignemo intenzitet treninga -  kaže Mirjana Stojanović.

(Telegraf.rs)

 

Video: "Dao bih odmah 5 godina života da osvojim titulu s Vojvodinom": Lalatović predstavljen u Novom Sadu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA