Kristal Palas i ove godine teroriše posrnuli Liverpul uz bombu iz slobodnjaka, preokret Totenhema! (VIDEO)

 
  • 0

Ekipa koja je prošle godine koštala "crvene" titule prvaka Premijer lige ponovo je nadoknadila zaostatak i savladala posrnulog giganta * "Pevci gubili od osmog minuta, ali su onda sa igračem više došli do pobede u 90. minutu

Kristal Palas je definitivno koban po Liverpul. "Orlovi" iz Londona u prošle sezone koštali "crvene" šampionskog pehara koji tako dugo čekaju, kada su uspeli da nadoknade tri gola zaostatka, a sada su ponovo preokrenuli rezultat i zadali još jedan udarac posrnuloj četi Brendana Rodžersa 3:1.

Nije sve počelo idealno po domaćina na "Selhrst parku", jer je Riki Lamber već u drugom minut posle odličnog protigravanja Lalane u drugom minutu, sjajno reagovao i doneo vođstvo timu sa "Enfild rouda". Ali onda je usledilo ono sa čime Liverpul ima problema od početka sezone, a to je pad koncentracije i nedopustive greške u odbrani.

Samo 15 minuta posle njihovg gola Bolasi je imao solo prodor odlično šutirao sa velike udaljenosti, lopta je pogodila stativu i odbila se nazad u polje i na nju je naleteo Gejl koji je bio brži od Škrtela i smestio je u mrežu Minjolea.

Do potpunog preokreta Palas je došao u poslednji petnaesteak minuta meča. Nova greška odbrane gostiju u 78. minutu kada je Bolasi lako prošao po strani, ušao u šesnaesterac i dao povratnu loptu usamljenom Ledliju koji u blizini penala tukao iz prve i zabio je u mrežu Minjolea.

Završni udarac domaćina je usledio tri minuta kasnije, a bio je vrhunski. Mile Jedinak je namestio loptu da izvede slobodan udarac sa 20 i nešto metara od gola Minjiolea. Šutnuo je loptu milimetarski precizno u gornji levi golmanov ugao da ni trojica čuvara mreže ne bi mogla da je odbrane i stavio tačku na ovaj meč.

Lazar Marković je čitav ovaj susret posmatrao sa klupe za rezervne igrače, a interesantno je da je Rodžers ostavio Marija Balotelija van protokola i poslao ga na tribine.

Rival Partizana u Ligi Evrope, Totenhem uspeo je da dođe do pobede na gostovanju u Halu, iako je gubio od osmog minuta kada je Livermor preciznim udarcem po zemlji sa distance savladao Iga Lorisa.

Posle toga usledili su žestoki napadi "pevaca" koji su prosto opsedali gol "tigrova", a najava golova u mreži domaćina mogla se dati u 50. minutu kada je Ramirez dobio crveni karton i ostavio na cedilu saigrače. Brojčanu prednost na terenu igrači iz Londona iskoristili su posle desetak minuta kada je Eriksen pogodio stativu iz slobodnjaka, a odbitak Kejn ubacio u mrežu.

Potpuni preokret i tri boda Totenhemu doneo je Eriksen pogotkom u 90. minutu udarcem sa ivice šesnaesterca.

PREMIJER LIGA, 12. kolo

Subota

Čelsi - VBA 2:0

Everton - Vest Hem 2:1

Lester - Sanderlend 0:0

Mančester Siti - Svonsi 2:1

Njukasl - KPR 1:0

Stouk - Barnli 1:2

Arsenal - Mančester Junajted 1:2

Nedelja

Kristal Palas - Liverpul 3:1

(Gejl 17, Ledli 78, Jedinak 81 - Lamber 2)

Hal - Totenhem 1:2

(Livermor 8 - Kejn 61, Eriksen 90)

Ponedeljak

Aston Vila - Sautempton 21.00

Tabela: Čelsi 32, Sautempton 25(-1), Mančester Siti 24, Mančester junajted 19, Njukasl 19... Lester 10, Barnli 10, KPR 8.

(Telegraf.rs)

Video: Delije poslale jasnu poruku igračima pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA