MILOŠEVIĆ: FSS je pogrešio i snosi odgovornost! Ne razmišljam da nasledim Toleta!

 
  • 19

Novi potpredsednik Saveza obratio se javnosti na predstaljanju v.d. selektora i govorio o svemu ono što je zadesilo naš najbolji nacionalni tim, o tome da odgovornost za loše rezultate snose i igrači i selektor i javnost, ali pre svega zaposleni u FSS, među kojima je i on

Novi potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije i čovek koji će od sada biti zadužen za A tim i mladu reprezentaciju Srbije, Savo Milošević govorio je na predstavljanju Radovana Ćurčića kao vršioca dužnosti selektora o problemima u kojima se nalazi naš nacionalni tim.

Dosadašnji direktor mlađih kategorija, je između ostalog rekao da je pred njim posao da odabere i predloži kandidata za novog kormilara srpske reprezentacije i da će on snositi odgovornost za to, ali da poučeni prethodnim iskustvom, selektor sigurno neće biti neki inostrani stručnjak, kao i to da nam nedostaje kontinuitet.

- Vrlo je bitno kakav je stručni tab na raspolaganju selektoru, jer su to ljudi koji imaju uticaj na njega. Vodićemo računa o njegovim pomoćnicima. Dosadašnja praksa je bila da se selektori postavljaju do prvog ili drugog kruga kvalifikacija, svi naši selektori su dve ili više godina na pozicijama. Trener A tima mora da ima kontinuitet i ljude koji u svakom trenutku mogu da mu pomognu. Mora da svi stanu iza njega - rekao je Milošević na konferenciji za novinare.

Ono što je primetno jeste da za razliku od mlađih selekcija, naš najbolji tim nema rezultate, da propušta u nizovima velika takmičenja, baš kao što je sada slučaj.

- Poslednjih godina seniorski tim je bio izolovan od svega. Niko od nas iz Saveza nije mogao da utiče na to i to je pogrešno, ali radićemo na tome u budućnosti, jer je A tim reprezent srpskog fudbala. Želimo da objedinimo rad selektorske službe, i da na čelu bude A tim, a ne da bude odvojen - ispričao je nekadašnji as i dodao da odgovornost za katastrofalne rezultate snose svi.

- Svi mi delimo deo odgovornosti, neko više, neko manje. Pre svih Fudbalski savez, jer smo mi bili ti koji su odlučivali. Da li su krivi i mediji o tome ne bih želeo da govorim. Igračima sam rekao da mora svako da prođe od sebe, jer je najlakše pronaći krivicu u drugima, a to ne vodi rešenju.

Srbija se u ovom trenutku nalazi u vrlo nezavidnoj i teškoj situaciji u kojoj je plasman na Evropsko prvenstvo skoro pa u domenu teorije, a ne pamti se kada smo poslednji put propustili tri velika uzastopna takmičenja kao što bi sada mogao da bude slučaj, međutim, Milošević naglašava da je sada najbitnije da igrači daju svoj maksimum i da bi u tom slučaju mogli da se nadamo odlasku u Francusku.

- Da su kvalifikacije na početku, ne bismo mogli da postavimo takav uslov. Fudbal je takva igra u kojoj se ne može predvideti ni tok utakmice, a kamolo itavih kvalifikacija. Ipak, ovo stanje neću da iskoristim kao alibi za sledećeg selektora. Verujem u ovaj tim ove igrače i moja ideja je da budu osposobljeni da daju svoj maksimum. Ako to uspemo, bićemo u poziciji da se borimo za EP.

Na kraju je novinare zanimalo da li ovakav njegov nastup, ali i skorašnje imenovanje za potpredsednika FSS, možda korak ka tome da jednog dana sedne u fotelju predsednika Saveza i nasledi Tomislava Karadžića, ali on nema vremena da razmišlja o tome i da je koncentrisan samo na struku.

- Ni na odluku da postanem potpredsednik nisam imao uticaja, a samim time izostaje i ta ideja i želja kod mene da jednog dana budem predsednik. Šta će biti sa FSS videće se u narednom periodu. Nisam imao vremena da razmišljam o tome, jer sam koncentrisan na struku i tek ću biti zauzet time. Plasman na EURO je interes svih nas i ako uspemo profitiraćemo - završio je Milošević.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako huligani upadaju na stadion u Humskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA