Dan pošto je gledao pobedu Partizana, Sale Đorđević dao izjavu koju čekamo više od decenije!

 
  • 9

Sale Nacionale poslao jaku poruku uoči EP 2015. godine koja će obradovati naciju

Sredu uveče je proveo u hali gledajući svoj Partizan kako ostvaruje prvu pobedu u Evrokupu u istoriji kluba, dan kasnije je poslao poruku koja potvrđuje moć srpske košarke u Evropi ovog trenutka.

Selektor "orlova" Aleksandar Đorđević prvi put je otvoreno govorio o ambicijama tima koji će predvoditi i na Evropskom prvenstvu 2015. godine.

Iskreno, radujemo se njegovim rečima, jer ovako nešto nismo slušali još od najava za EP 2005. godine na kojem je srpska košarka doživela brodolom i to kod kuće.

- Cilj na Evropskom prvenstvu je zlatna medalja. Sanjaj na veliko, radi puno i ostani skroman - rekao je Đorđević na privrednoj konferenciji Rajfajzen banke u Beogradu.

Dakle, napadamo najsjajniju medalju u košarci i to ne krije ni Sale Nacionale!

Mašala.

Poslednji period kada smo očekivali da osvojimo zlato, samouvereno, bilo je po okončanu EP 2003. kada se znalo da naredni šampionat kao apsolutni favorit čekamo Evrobasket u svojoj zemlji.

Od tada uglavnom stidljivo, skromnih najava smo odlazili na šampionate, pa i kada je vođa tima bio Dušan Ivković.

Inače, šampionat za svetske vicešampione naredne godine biće skroz atipičan, jer će se igrati u četiri države (Nemačkoj, Hrvatskoj, Letoniji i Francuskoj), a kao što je oznato finale će se igrati na fudbalskom stadionu u Lilu.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    13. novembar 2014 | 12:51

    SALE LEGENDA SVETINJE !! Od danas pratite i gledajte igracki razvoj i napredak Gagica,Milutinova,Macvana,Andrica,Marinkovica u SVETOM DRESU PARTIZANA pod vodjstvom MAGA DULETA VUJOSEVICA SA VISE NEGO SKROMNIM BUDZETOM SVETINJE,a isto tako gledajte Dangubica,Jovica,Kalinica,Jaku Blazicha,Dzenkinsa,Vilijamsa,Bobija u dresu mutanta,kako sa,BEZ LOGIKE I OBJASNJENJA OGROMNIM BUDZETOM,NESTAJU KAO IGRACI POD VODJSTVOM RADONJE !!! Partizan-MIT ili cudo-JEDINI PONOS SRBIJE !!!

  • Lomunac

    13. novembar 2014 | 12:47

    Klub koji je OSVOJIO EK 3 puta, je pobedio prvi put u svojoj istoriji u EK???

  • Grobari

    13. novembar 2014 | 12:40

    Mozemo do zlata uz male korekcije u timu.Tim bi izgledao teodosic,markovic,nedovic,bogdanovic,lucic,kalinic,micic,bjelica,macvan,kuzmic,raduljica,krstic.Srbija sampion.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA