Evo zašto je Mario Đurovski bog na Tajlandu! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 6

Bivši omladinac Crvene zvezde i igrač Vojvodine oduševljava navijače u Aziji

Marija Đurovskog na Tajlandu smatraju pravim božanstvom. Nekadašnji fudbaler Vojvodine igra već tri sezone za tamošnji tim Muang Tang Junajted, a u ovoj azijskoj zemlji je prava fudbalska zvezda i jedan od najboljih igrača koji su ikada igrali.

O tome kako se sjajno prilagodio na tamošnji fudbal i kako je igrački sazreo najbolje govori statistika koja kaže da je u prvoj sezoni na 34 utakmice postigao 15 golova i imao 18 asistencija, u drugoj na 39 mečeva je dao 16 golova i 10 puta je namestio gol saigračima, a u trećoj na 33 susreta 18 golova i devet asistencija.

Sve ukupno to govori da je na 106 mečeva za ovaj klub 49 puta zatresao mrežu protivnika i 37 puta dodao saigračima loptu koju su oni ubacili u mrežu. Zaista impresivno, ali ono što još više oduševljava ljubitelje fudbala u ovoj azijskoj zemlji jesu njegov fantastični golovi iz daljine i slobodnih udaraca, a posebno se pamti onaj gol iz kornera. ali i proslavama golova.

Podsetimo da je on započeo karijeru u Čukaričkom, a da je potom prešao u mlađe kategorije Crvene zvezde koja ga se odrekla kada je postao senior, a onda je odličnim igrama u dresu Bežanije i Vojvodine došao i do dresa makedonske reprezentacije, ali je po odlasku u Metalurg iz Donjecka pao u potpuni zaborav ovdašnje fudbalske javnosti.

Kada se pogleda ovakva statistika, možda se stiče utisak da su ga se Makedonci prelako i prerano odrekli, pogotovo ako se imaju u vidu rezultati njihove selekcije i da nema nekog izuzetnog igrača na njegovoj poziciji kreatora igre.

(Telegraf.rs)

Video: Elšnik komentarisao težak poraz Zvezde od Intera od 0:4

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Анатолиј

    8. novembar 2014 | 15:30

    Солидан играч у јако слабој лиги

  • asfalt

    8. novembar 2014 | 14:40

    nije poceo u cukarickom nego u fk junior koji se nalazio na adi ciganliji a u kadetima je presao u zvezdu pa su mu isto kao i kolarovu rekli da nije za zvezdu

  • Goxxx

    10. novembar 2014 | 11:57

    Kakva god liga bila po ovim snimcima rekao bi da je lepsi fudbal za gledanje od naseg bar tri puta. Realno ovakve poteze,golove i asistencije Djurovskog u nasoj ligi nismo videli mnogo godina u nazad a o proslavi golova suvisan je svaki komentar :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA