BORBA JE POČELA: FSS sumnja u legitimnost odluka FS Vojvodine!

 
  • 6

Krovna fudbalska organizacija u Srbiji izdala je saopštenje povodom dešavanja u vojvođanskom savezu u poslednjih 24 sata

U Fudbalskom savezu Srbije se ne predaju tako lako, niti će se povući bez borbe. Upravo takav zaključak bi mogao da se izvuče posle saopštenja koje je krovna fudbalska organizacija u Srbiji iznela u javnost a povodom događaja u FS Vojvodine, gde je predsednik Ratko Borovnica podneo neopozivu ostavku na tu funkciju.

Posle sednice u ovom regionalnom savezu koja je održana, odlasio se i FSS, a saopštenje prenosimo u celosti.

- Fudbalski savez Srbije poštuje demokratsko pravo svakog regiona i delegata, pa tako u ovom trenutku i FS Vojvodine, da radi i odlučuje o svjoj budućnosti, uz obavezu poštovanja odredbi StatutaFS Vojvodine i Statuta FS Srbije.

Duboko verujemo da fudbalski poslenici Vojvodine imaju i znanje i mogućnosti da brinu o razvoju vojvođanskog fudbala i FS Srbije će na tom putu poštovati sve donesene odluke, a koje ne izlaze iz statutarnih okvira naše organizacije.

- Sva tela i organi domaće organizacije prate i aktuelna dešavanja u FS Vojvodine. U tom cilju, tokom sledeće nedelje biće održana sednica Izvršnog odbora FS Srbije, kada ćemo analizirati kompletno stanje, donesene odluke i sve procese koji su prethodili održavanju današnje "sednice Skupštine FS Vojvodine".

- Posebnu pažnju tom prilikom obratićemo na legitimnost i statutarnost donesenih odluka. Ukoliko se ustanove bilo kakve nepravilnosti, Izvršni odbor FS Srbije preduzeće adekvatne poteze u skladu sa Statutom FSS, kao najvišim pravnim aktom.

- U ovom trenutku, svima u FS Srbije, a verujemo i u srpskom fudbalu, najvažniji cilj su priprema i organizacija kvalifikacione utakmice protiv Danske. Ništa nam nije važnije od stvaranja maksimalnih preduslova da članovi naše "A" reprezentacije ostvare važnu pobedu protiv kvalitetnog protivnika i pozivamo sve naše članove da budu uz državni tim.

- FS Srbije informiše kompletnu domaću javnost da će pravovremeno biti obaveštena o svim odlukama i potezima u vremenu koje dolazi, kao i sve domaće i međunarodne sportske institucije - navodi se u saopštenju FSS-a.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA