U Torinu i Londonu su viđene neverovatne stvari! Mitrović utišao "Emirate"! Dortmund i Real čekaju žreb za 1/8 finala! (VIDEO)

 
  • 8

Anderleht od 0:3 stigao do boda uz pogodak srpskog reprezentativca*Real ponovo pobedio Liverpul, Marković odigrao svih 70 minuta*Juventus u veoma ludoj utakmici savladao Olimpijakos rezultatom 3:2 uz prelep pogodak Pirla na svoj 100. meč u Ligi šampiona

Posle četiri odigrana kola u grupama A, B, C i D Lige šampiona, poznata su dva učesnika osmine finala. To su Real Madrid i Borusija Dortmund, dok su Juventus i Benfika uspeli da se uhvate za poslednj slamku spasa, pa se i dalje mogu nadati prolasku dalje. Na ukupno sedam utakmica postignuto je 23 gola, a evo šta se sve događalo večeras na terenima širom Evrope.

Najbolja utakmica viđena je u Torinu, gde je Juventus u jednoj neverovatno ludoj utakmici uspeo da pobedi Olimpijakos rezultatom 3:2. Rano je "Stara dama" došla u vođstvo prelepim pogotkom Andree Pirla iz slobodnog udarca, na svoj 100. meč u Ligi šampiona. Ipak, gosti iz Pireja su ekspresno stigli do izjednačenja preko Botije.

Juventus je nastavio sa napadima i promašajima, ali je u Olimpijakos u 61. minutu stigao do preokreta preko N'Dinga. Tu nije bio kraj, jer je domaći tim za samo pet minuta uspeo da preokrene rezultat zahvaljujući autogolu Himeneza i sjajnom udarcu Pola Pogbe. Ovim trijumfom, Juventus je ostao u igri za prolazak dalje, ali to mu svakako neće biti lako. U gostujućem timu, sve vreme je na terenu bio Luka Milivojević.

Treba napomenuti i da je Vidal promašio penal u 95. minutu, a taj pogodak bi mnogo značio Juventusu zbog međusobnog skora sa grčkim timom, jer su u Pireju poraženi minimalnim rezultatom.

U drugom meču u ovoj grupi, ekipa Atletiko Madrida je slavila u Švedskoj protiv Malmea rezultatom 2:0. Pogotke za španski tim postigli su Koke i Raul Garsija.

Real Madrid je za manje od dve nedelje i drugi put pobedio Liverpul. Ovoga puta to nije bilo tako ubedljivo, jer je "kraljevski klub" postigao samo jedan pogodak, tačnije Karim Benzema u 27. minutu. U poraženom timu, Lazar Marković je na terenu proveo 70 minuta, i na trenutke pokazao zbog čega je ovog leta stigao na "Enfild". Posle ovog poraza, "crveni" će morati da ostvare trijumfe u preostale dve utakmice sa Bazelom i Ludogorecom, kako bi prošli dalje.

Posle nesretnog poraza u Bugarskoj, Bazel je sada demolirao Ludogorec. Švajcarska ekipa je na svom terenu pobedila debitanta u Ligi šampiona rezultatom 4:0, a to je moglo da bude znatno ubedljivije. Ovom pobedom, Bazel je veoma blizu prolasku dalje, a dosta će zavisiti od utakmice koju igraju sa Liverpulom u Engleskoj.

Pobeda Bajera iz Leverkuzena nad Zenitom u Rusiji, probudila je nade Benfike da može da se nađe u osmini finala najelitnijeg takmičenja, a posle minimalne pobede nad Monakom, ona je još veća. Jedini pogodak na utakmici postigao je Taliska osam minuta pre kraja.

Kakav meč je viđen u Londonu. Tobdžije su imale prednost od 3:0, koje su stekle pogotcima Mikaela Artete, Aleksisa Sančeza i Aleks Okslejd - Čemberlejna. Ipak, zahvaljujući Van Den Boreu, belgijski tim je stigao do samo gola zaostatka, da bi Aleksandar Mitrović koji je odigrao poslednjih pola sata, fenomenalnim pogotkom u 90. minutu doneo bod svom timu.

Treba reći i da je srpski reprezentativac učestvovao i kod drugog kola Anderlehta, jer je iznudio penal.

Milioneri nisu blistali protiv Galatasaraja, ali su ipak uspeli da ostvare pobedu protiv istanbulske ekipe rezultatom 4:1. Prvi pogodak postigao je Marko Rojs u finišu prvog poluvremena, da bi Papastatopulos početkom drugog dela duplirao prednost. Hakan Balta  je doneo nadu svom timu, ali je Ćiro Imobile odmah ugasio, da bi Semih Kaja autogolom postavio konačan rezultat.

Za domaću ekipu ceo meč je odigrao Neven Subotić i to veoma sigurno, dok se Miloš Jojić nije našao ni na klupi ekipe iz Dortmunda.

Liga šampiona 4. kolo:

Utorak

Grupa A

Juventus - Olimpijakos 3:2

(Pirlo 21, Himenez 65ag, Pogba 66 - Botia 24, N'Dinga 61)

Malme - Atletiko Madrid 0:2

(Koke 30, Garsija 78)

TabelaAtletiko Madrid 9, Olimpijakos 6, Juventus 6, Malme 3.

Grupa B

Real Madrid - Liverpul 1:0

(Benzema 27)

Bazel - Ludogorec 4:0

(Embolo 34, Gonzales 41, Gaši 59, Suši 65)

Tabela: Real Madrid 12, Bazel 6, Liverpul 3, Ludogorec 3

Grupa C

Zenit - Bajer Leverkuzen 1:2

(Rondon 88 - Son 68, 73)

Benfika - Monako 1:0

(Taliska 82)

Tabela: Bajer Leverkuzen 9 , Monako 5, Zenit 4, Benfika 4.

Grupa D

Borusija Dortmund - Galatasaraj 4:1

(Rojs 39, Papastatopulos 56, Imobile 74, Kaja 85ag - Balta 70)

Arsenal - Anderleht 3:3

(Arteta 25p, Sančez 29, Čemberlejn 58 - Vanden Bore 61, 73p, Mitrović 90)

Tabela: Borusija Dortmund 12, Arsenal 7, Anderleht 2, Galatasaraj 1.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    4. novembar 2014 | 23:23

    Kako me obori ovaj nesposobni Arsenal. Nadam se da se sledece godine nece ni naci u Ligi sampiona.

  • Strahinja

    5. novembar 2014 | 00:30

    Markovic odigrao svih 70 min??? :D

  • Zgb

    4. novembar 2014 | 21:46

    Svaka cast za pracenje utakmica ,nasi su nesposobni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA