Čelsi iz sumnjivog penala do pobede nad davljenikom, nezaustavljivi Sautempton, nova zvezda srušila Liverpul! (VIDEO)

Plavci teškom mukom do trijumfa nad KPR * Ekipa Dušana Tadića osvojila nova tri boda i istakla kandidaturu za titulu * Novi neuspeh Markovićevog tima koji nije bio u planu trenera za meč koji je izgubljen u drugom poluvremenu

  • 2

Dok celo Ostrvo čeka nedeljni okršaj dva Mančestera, subotnji matine Premijer lige je obeležio prilično dosadan fudbal Njukasla i Liverpula, naročito u prvih 45 minuta, koji je okončan trijumfom crno - belih od 1:0 (0:0).

Gol odluke postigao je mladi Ajose Perez, dečak rođen 1993. godine, koji je prethodnih dana bio u centru pažnje zbog odbijanja Reala i Barselone.

Liverpul ni šesti put nije pobedio u deset kola, pa je tim Brendana Rodžersa potvrdio da mu ove sezone predstoji maksimum borba za Ligu šampiona, o tituli verovatno više niko ne razmišlja.

Loše je to što Lazar Marković nije zaslužio ni da bude na klupi crvenih, pitanje je da li će reprezentativac Srbije biti u timu na gostovanju Real Madridu u oviru Lige šampiona naredne nedelje.

Sa druge strane, onaj koji bezuslovno dobija priliku Mario Baloteli, ništa konkretno nije uradio na terenu.

Njukasl je sredinom poluvremena ostao bez Francuza Obertana koji je doživeo povredu zbog koje će verovatno na dužu pauzu.

Čelsi je vrlo brzo preboleo to što je oštećen protiv Mančester junajteda i došao, doduše teškom mukom, do pobede protiv davljenika KPR-a 2:1. "Plavcima" je pobedu doneo gol iz jedanaesterca koji je bio dosta sumnjiv.

Brazilac Oskar je na isteku pola sata igre doneo vođstvo sjajnim šutem iskosa sa desne strane, ali velike zasluge za njegov gol idu i Fabregasu koji je imao fantastičan prodor pre nego što je asistirao brazilskom reprezentativcu.

Strah da neće i drugi put zaredom pobediti londonski tim navijačima je doneo Ostin u 62. minutu na jedan mnogo srećan način, ali je stvari na svoje mesto doveo Eden Azar.

Prvo je posle njegovog duela sa protivničkim defanzivcem glavni arbitar pokazao na belu tačku, a Belgijanac je bio siguran izvođač, čime je još jednom potvrdio da je nepisano pravilo o tome da igrač nad kojim je napravljen penal promašuje jedanaesterac, samo čist mit.

Arsenal ulazi polako iu pobednički ritam posle serije slabijih rezultata, a "tobdžije" su prosto razbile fenjeraša Barnli 3:0, mada je senku na ovaj meč bacilo ubistvo žene ispre stadiona za vreme susreta. Blistao je tandem Sančez - Čejmbers koji je postigao sve tri gola.

Posle lošeg prvog poluvremena, u poslednjih 20 minuta usledila je prava rapsodija domaćina u režiji Čileanca i Engleza. Prvo je ovogodišnje pojačanje iz Barselone matirao protivničkog golmana u 70. minutu, a samo dva minuta kasnije pobedu je potvrdio Čejmbers, da bi konačan rezultat postavio Sančez drugim pogotkom u nadoknadi vremena.

Sautempton je nastavio sa svojim sjajnim igrama i nema više nikakve sumnje da su najprijatnije iznenađenje Premijer lige. Tim našeg Dušana Tadića, koji je igrao do 81. minuta, je trijumfovao na neugodnom gostovanju Halu, zahvaljujući sjajnoj golčini Viktora Vanjame.

Premijer liga, 10. kolo:

Subota

Njukasl - Liverpul 1:0

(Perez 73)

Arsenal - Barnli 3:0

(Sančez 70, 90+1, Čejmbers 72)

Čelsi - KPR 2:1

(Oskar 32 - Ostin 62, Azar 75(p))

Evrton - Svonsi 0:0

Hal - Sautempton 0:1

(Vanjama 3)

Lester - VBA 0:1

(Kambijaso a.g. 47)

Stouk - Vest Hem 2:2

(Mozes 33, Dijuf 56 - Valensija 60, Dauning 73)

Nedelja

Mančester Siti - Mančester Junajted 14,30

Aston Vila - Totenhem 17.00

Ponedeljak

Kristal Palas - Sanderlend 21.00

TABELA: Čelsi 26, Sautempton 22, Mančester Siti 17(-1), Arsenal 17, Vest Hem 17... Sanderlend 8, KPR 7, Barnli 4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hmmm

    1. novembar 2014 | 20:17

    Penal je bio cist!

  • Milorad

    1. novembar 2014 | 19:59

    Voleo bih da mi neko objasni kako je to Čelzi oštećen protiv Mančester Junajteda. Hvala unapred.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA